Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Смертельний ураган в Україні: у Кропивницькому дерево травмувало, а в Одесі вбило літню жінку. ВІДЕО

Перші жертви страшної негоди в Україні. В центрі Одеси повалене шквальним вітром дерево вбило літню жінку, повідомили в поліції області.

Трагедія трапилася в понеділок на вулиці Ніжинській. Загиблою виявилася 69-річна одеситка. На жаль, пенсіонерка померла ще до приїзду медиків.

На місці події працювала слідчо-оперативна група. Загибель людини в поліції кваліфікують як нещасний випадок.

Велике дерево впало і на 53-річну жінку і у Кропивницькому. Та на щастя, потерпілій вдалося уціліти. Аби звільнити її та прибрати стовбури і гілля знадобилася допомога рятувальників. Постраждалу госпіталізували до обласної лікарні.

А в Одесі на Молдаванці дерево рухнуло і взагалі заблокувало у власному будинку жінку з інвалідністю, рятувальники намагаються розібрати завали.

Внаслідок потужного шквального вітру в Україні знеструмлено сотні населених пунктів у 7-ми областях, десятки будівель опинилися без покрівлі, ураган вириває з корінням дерева, які блокують дороги і трощать автівки, валить стовпи, рекламні щити, важкі металеві конструкції.

Найбільше лиха негода накоїла в Одеській, Кіровоградській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій та Вінницькій областях.

Місцеві ЗМІ публікують вражаючі фото наслідків стихії.

Синоптики кажуть, що негоду зумовив північно-західний циклон «Юлія», який прийшов в Україну із Центральної Європи.

Зі швидкістю 90 – 120 км/год, циклон у стадії хвилі пройшов шлях від Британських островів через північну Німеччину, Польщу і досягнув західних областей України вже вночі 24 лютого».

За прогнозами Гідрометцентру, погода із сильними поривами вітру утримається до кінця доби. Профільні служби закликали громадян до обережності: триматися подалі від навісних конструкцій, щитів, ліній електропередач, дерев, а за можливості - обмежити пересування вулицями.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X