Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Поєдинок з коронавірусом: на всіх прикордонних пунктах в Україні вимірюватимуть температуру тіла. ВІДЕО

Аби запобігти занесенню і поширенню коронавірусу в Україні на всіх пунктах пропуску на державному кордоні будуть здійснювати температурний скринінг. Це відбуватиметься на всіх, 32 пунктах пропуску.

Про це заявили в МОЗ на брифінгу за підсумками засідання оперативного штабу з питань запобігання занесенню і поширенню на території України коронавірусу

«Ми запроваджуємо температурний скринінг як один з елементів великого комплексу заходів, які можуть запобігти поширенню на території України збудника коронавірусної інфекції», − розповів заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко заявив, що на режим температурної перевірки пасажирів буде переведено усі 32 пункти пропуску.

Вже з 25 лютого буде введено перевірку температури тіла пасажирів в автомобільному пункті пропуску "Тиса" в Закарпатській області.

«Охоплюємо всі пункти пропуску спочатку українсько-угорської ділянки. Така робота буде проводитися в усіх пунктах пропуску. Зараз їх 32 — і автомобільні, і авіаційні, і залізничні. Жодний пасажир, який матиме виражені ознаки захворювання, на територію України не потрапить непоміченим», — заявив Дейнеко.

 

На пункті пропуску «Тиса» в першу чергу звертатимуть увагу на мандрівників із Італії, де вирує спалах коронавірусу.  Відомо, що через пункт виконуються нерегулярні рейси – це близько 500 мікроавтобусів на тиждень, які перетинають державний кордон України, прямуючи в Італію та в зворотному напрямку.

На даний момент також 2-3 автобусні рейси виконуються через пункти пропуску «Шегині» та «Краківець» на польско-українському кордоні. Там також буде проводитися температурна перевірка громадян.

Крім того, встановлене пряме авіаційне сполучення України з містами Італії виконується через Міжнародні аеропорти «Бориспіль» та «Київ». На даний час це близько 20 рейсів щоденно.

Всі пасажири, які прилітають в Україну з Італії, будуть проходити обов’язкову температурну перевірку. З інших аеропортів жодні регулярні рейси до міст Італії не виконуються.

Для виконання контрольних функцій, за словами Заступника Міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшка, прикордонники забезпечені респіраторами відповідного ступеня захисту.

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Об 11:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання в одному з помешкань багатоповерхівки, розташованої на вулиці Покр...

Ми розшукуємо чотирнадцятирічну Вікторію Пушкар. Двчинка мешкала на лівобережжі Херсонщині у селищі Абрикосівка, яке залишається в окупа...

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

О 18:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у пров. Козацький в с. Говтвянчик Полтавського району у колодязь без ...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

X