Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Стрілянина і вибухи гранат: у Харкові» відбулись жорсткі сутички на ринку «Барабашово». ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Увага, відео може містити ненормативну лексику

Для перегляду відео натисніть на зображення

 

 

У Харкові на ринку "Барабашово" у четвер, 27 лютого, спалахнула жорсткі сутички між підприємцями та комунальниками. Про це повідомляють очевидці у соцмережах.

За попередінми даними, конфлікт виник між ініціативною групою підприємців ринку і групою людей, які прибули для демонтування арки на в’їзді до ринку, а також інших об’єктів.

Представники місцевої влади приїхали на ринок, щоб знесли паркан, встановлений штабом опору "Стоп-дорога". У пресслужбі мерії Харкова запевнили, що комунальники приїхали виконати рішення виконкому, згідно з яким рекламна конструкція є незаконною.

Ситуацію прокоментувала і в адміністрації ринку, зокрема речник ТЦ "Барабашово" Сергій Зайцев, пише «Укрінформ».

 "Зранку на ринок прибули невідомі у камуфляжі з метою демонтажу об'єктів, включаючи арку на в'їзді, де є напис "ТЦ "Барабашово". Арку намагалися підпалити, і тоді підприємці стали на захист. Між сторонами словесного конфлікту розпочалася бійка", - розповів він.

Сутички закінчилися стріляниною. Невідомий стріляв у повітря, а потім, погрожуючи пістолетом, наказував людям відійти назад. Крім того застосовувалися світлошумові гранати.

Внаслідок вибухів кілька підприємців отримали опіки очей, рук та ніг. З місця події швидка доставила 4-ох чоловіків до міської лікарні швидкої допомоги. Подейкують, що є постраждалі і серед правоохоронців. Під час сутичок також повалили обмежувачі біля трамвайних колій та підпалили рекламну арку.

На місце прибули наряди поліцейських-спецпризначенців: Вони перекривали під'їзд  до ринку і розпочали придушування конфлікту. Близько 30 порушників правопорядку доправили до райвідділку поліції.

Як прокоментував «Суспільному»  голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер, йдеться про так звані «розбірки» між Геннадієм Кернесом і Олександра Фельдманом на платформі "Барабашово". Чиновник пообіцяв доповісти про ситуацію президенту.

Конфлікт на території ринку "Барабошово" стався не вперше. Місцеві підприємці проти будівництва дороги, яку, за планами місцевої влади, мають прокласти на території торгового комплексу. Для цього частину павільйонів треба знести.

Міський голова Харкова  Геннадій Кернес звинуватив у конфлікті підприємців – начебто вони заважають законному демонтажу арки і самі нападали до комунальників. Водночас мер пообіцяв підприємцям побудувати і виділити нові торгові точки в інших місцях.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

До Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що на вул. Новій м. Долинська кіт сидить на дереві і не може самостійно спуститися. ...

X