Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У суді Одеси обвинувачений у вбивстві погрожував підірвати себе гранатою. ВІДЕО

У Приморському районному суді міста Одеси обвинувачений у вбивстві погрожував підірвати себе гранатою у залі судових засідань.

Чоловіка привезли з СІЗО і помістили у «клітку». У цей момент він дістав гранату, вийняв чеку і заявив, що підірве себе, пише «Думская», оприлюднивши відео інциденту.

«Я звідси взагалі не вийду або вийду в пластиковому мішку ... Я буду далі розмовляти тільки з прокурором області. Я вимагаю справедливого суду і покарання осіб, винних у допущенні того, що тут відбувається», - заявив обвинувачений.

У залі суду разом з обвинувачуваним знаходилися судді Віктор Іванов і В'ячеслав Бондар, а також старший конвоїр. Із будівлі було евакуйовано відвідувачів та працівників. Територія суду була оточена.

Близько 13-ї години правоохоронці знешкодили злочинця. Керівник ГУНП Одещини Олег Бех особисто провів перемовини з чоловіком. Ніхто не постраждав. В поліції оприлюднили відео, як знешкоджували обвинуваченого.

«Бомбіста» звуть В'ячеслав Гарькавий. Звинувачується у вбивстві громадянина Ізраїлю у вересні 2016 року.

Начальник ГУНП Олег Бех розповів, що, за попередньою інформацією, гранату обвинуваченому передали в суді. Вона була в пакеті з їжею. Справжній боєприпас чи ні, встановлять експерти.

Після інциденту обвинуваченого переведуть із СІЗО в ізолятор тимчасового утримання. Суд постарається максимально швидко і неупереджено розглянути його справу.

«Крім того, йому буде надана допомога психологів, тому що він знаходиться в дуже складному психічному стані», - сказав Олег Бех.

Він додав, що Гарькавому загрожує стаття про захоплення заручників. А якщо граната виявиться бойовою, то і про незаконне зберігання зброї. Та згодом виявилося, що граната була муляжем.

Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтями 379 та 345 Кримінального кодексу України. .Це «посягання на життя судді, народного засідателя чи присяжного у зв'язку з їх діяльністю, пов'язаною із здійсненням правосуддя», а також «погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу».

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

ЗНИЩЕНО 59 ПОВІТРЯНИХ ЦІЛЕЙ: 39 РАКЕТ ТА 20 УДАРНИХ БПЛА У ніч на 8 травня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару р...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️8 травня 02:42 м. Харків силами ППО у північній частині ...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі "Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару п...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

Начальник КОВА Руслан Кравченко щодо наслідків повітряної атаки ворога на Київщину: Вночі ворог атакував область дронами камікадзе та...

X