Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

З пакетами на голові: 2-ох українських шахістів знайшли мертвими у Москві, - росЗМІ

У Москві в одній з квартир на вулиці Кастанаївській знайшли мертвими двох професійних українських шахістів – Олександру Вернигору і Станіслава Богдановича. Про це повідомляє інформагентство «ТАСС» з посиланням на правоохоронні органи.

Загиблою дівчиною виявилася професійна 18-річна шахістка Олександра Вернигора. За попередньою інформацією, вона і її приятель загинули від "звеселяючого газу", на їхніх головах були одягнуті пакети.

Другий загиблий від смертельного газу – український шахіст Станіслав Богданович, 1993 року народження. Поруч з тілами знайдено повітряні кульки, які були наповнені закисом азоту.

У Слідчому управлінню Слідкома Росії по Москві повідомили, що за фактом проводиться дослідча перевірка і у загиблих "ознак насильницької смерті не виявлено".

 Наразі призначена судово-медична експертиза. Попередня причина смерті спортсменів - асфіксія.

Водночас, як пише РЕН ТВ, на тілах померлих виявлені сліди від ін'єкцій: у Богдановича залишилися сліди від уколів на руках і ногах, у Вернигори — слід під коліном. При цьому в квартирі не було виявлено шприци.

За деякими даними, померлих виявила мати дівчини, яка приїхала в Росію провідати дочку. До того моменту, як встановили експерти, шахісти були мертві вже як мінімум 10 годин. Поруч з ліжком перебував газовий балон. Двері квартири були зачинені на замок.

 Відомо, що 18-річна Вернигора була професійною шахісткою і складалася в рейтингу ФІДЕ (1861-е місце).

27-річний український шахіст Богданович був срібним призером чемпіонату Європи з шахів серед юнаків до 12 років, чемпіоном України серед юнаків до 18 років, а також чемпіоном України зі швидких шахів.

Раніше Богданович потрапив у скандал після того, як опублікував на своїй сторінці у Facebook пост про те, що зіграв за команду Росії проти України. Свій вчинок він пояснив наявністю гонорару, а також бажанням внести скромний мир між країнами.

Через це хлопець потрапив у базу «Миротворця» за те, що зіграв за збірну Росії в інтернет-матчі проти України на одній з популярних платформ.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X