Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Автобус з українцями застряг на кордоні із Італією та Словенією. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

На кордоні між Італією та Словенією застрягла група із 120-ти українців, яких не впускають словенські прикордонники через спалах коронавірусу. Словенська поліція намагається змусити українців повернутися назад до Італії.

Про це розповіли заблоковані на кордоні українці у соцмережах.

За їхніми словами, на словенсько-італійський кордон вони прибули ввечері 12-го березня. Місцеві прикордонники поміряли температуру лише у водія та ухвалили рішення не пропускати автобуси та закликали їх повертатися до Італії.

«Автобуси можуть відправити назад. Поки пасажири чекають хоч якогось рішення. На кордоні немає нормальних маркетів, можна купити солодощі, воду, цигарки», - написав на своїй сторінці у Facebook Юрій Семенов.

Однак більшість з них не хоче повертатися, оскільки термін їхнього перебування за біометричними паспортами в країнах ЄС спливає, а тому вони ризикують отримати депортацію та заборону на в’їзд, повідомляє ТСН.

Також разом із українськими автобусами на кордоні застрягли і румунські автобуси, але без пасажирів. Автобуси до України виконували рейси Мілан-Київ та Барі-Херсон.

Міністерство закордонних справ займається питанням українців, яких не пустили в Україну на кордоні з Словени. Про це повідомила прес-секретар президента Юлія Мендель, передає РБК-Україна.

За її словами, на кордоні словенської кордоні знаходиться близько 120 українців. Їм рекомендовано повернутися до їх місцями перебування.

"МЗС України знає про українців, які зупинилися на кордоні зі Словенією через закриття кордонів словенською стороною. Приблизно 120 українців, які поверталися на батьківщину зупинені. Зараз йде рекомендація, дуже швидка реакція повернутися їм до місць перебування і надати всі контакти диппредставництва України в Італії. Ми будемо робити все можливе, щоб українці, які хочуть потрапити на батьківщину повернулися", - заявила Мендель.

Крім того, українські дипломати ведуть переговори з Австрією, щоб автобуси могли проїхати через її територію. У кожному автобусі знаходиться близько 50 осіб, повідомляє «112-Україна».

Зазначимо, Словенія закрила кордон з Італією 11 березня через поширення коронавіруса.

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Об 11:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання в одному з помешкань багатоповерхівки, розташованої на вулиці Покр...

Ми розшукуємо чотирнадцятирічну Вікторію Пушкар. Двчинка мешкала на лівобережжі Херсонщині у селищі Абрикосівка, яке залишається в окупа...

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

О 18:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у пров. Козацький в с. Говтвянчик Полтавського району у колодязь без ...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

X