Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Без метро та міжміського сполучення: Зеленський закликав уряд до жорсткішого карантину в Україні. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Президент України Володимир Зеленський доручив Мінінфраструктури у понеділок, 16 березня, обмежити внутрішні залізничні, автобусні та авіаперевезення.

Про це він повідомив у своєму відеозверненні.

Також по всій країні буде зупинено робота метрополітенів. Стосовно міських перевезень, то їх можна буде здійснюватися тільки в особливому режимі: до 10 осіб у маршрутках, і до 20 осіб у тролейбусах, автобусах і трамваях.

Обмеження вступають у силу з 12.00 18 березня.  Зеленський пропонує заборонити вже з 17-го березня приймати відвідувачів закладам культури, торговельно-розважальним центрам, ресторанам, кафе, фітнес-центрам та іншим закладам харчування розваг і послуг.

«Ресторани і кафе зможуть продовжити роботу з приготування їжі, доставка якої громадяни зможуть замовити додому», - сказав президент.

За його словами, Міністерство фінансів має провести перемовини з МВФ та іншими  міжнародними партнерами щодо надання підтримки для подолання наслідків коронавірусу.

«Найближчим часом очікуємо від Нацбанку та Міністерства фінансів, державних і комерційних банків програму  кредитних канікул для малого і середнього бізнесу і концепцію податкових змін», - заявив Зеленський.

Крім того пенсіонери, які отримують пенсії менше 5 тисяч гривень мають отримати доплату у розмірі 1 тисячі гривень.

В областях, де були підтверджені випадки коронавірусної хвороби, а саме Чернівецькій та Житомирській областях глава держави пропонує запровадити режим надзвичайної ситуації з 17 березня.

Міністерству охорони здоров’я рекомендують тимчасово заборонити планові заходи  та планові операції, здійснювати лише термінові та невідкладні заходи, максимально підготувати та перепрофілювати для прийому інфікованих хворих у тяжких станах, розробити механізм доставки ліків працівникам "Укрпошти"для людей похилого віку.

Також очільник держави наполягає заборонити масові заходи  за участі більше 10 осіб , включно з церковними обрядами і церемоніями.

Роботу у звичному режимі мають продовжувати  лише органи державної влади, заклади охорони здоровя та правоохоронні  органи. При цьому, на думку, президента, Верховна Рада має працювати ще з більшою наполегливістю.

« Зараз у ситуації світової пандемії та загрози глобальної фінансової кризи парламент України має ухвалювати життєво важливі для економіки закони, впроваджувати податкову, земельну, трудову реформи», - зауважив Зеленський.

Такі заходи президент вважає непопулярними, проте ефективними.

 «Досвід Китаю показує, що непопулярні та жорсткі рішення долають вірус та рятують життя. Досвід інших країн показує, що м’якотілість та ліберальність – це союзники коронавірусу, тому ми будемо діяти жорстко, невідкладно, можливо, непопулярно», - заявив президент.

Як повідомляла «Магнолія-ТВ», в Україні вже 5-ро людей захворіли на коронавірус.

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Об 11:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання в одному з помешкань багатоповерхівки, розташованої на вулиці Покр...

Ми розшукуємо чотирнадцятирічну Вікторію Пушкар. Двчинка мешкала на лівобережжі Херсонщині у селищі Абрикосівка, яке залишається в окупа...

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

О 18:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у пров. Козацький в с. Говтвянчик Полтавського району у колодязь без ...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

X