Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

У Києві завтра пускатимуть у громадський транспорт лише у масках

З 18-го березня у Києві можна бути зайти і проїхатися громадським транспортом лише за наявності маски.

Про це сказав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час брифінгу.

"З завтрашнього дня допуск до пасажирського транспорту буде виключно в масках. Пасажири, які не мають маски, не будуть допускатися до перевезення", - сказав він.

Поворозник зазначив, що Київпастранс та приватні перевізники будуть працювати в штатному для себе режимі, і кількість автобусів збільшувати не будуть, враховуючи те, що всі містяни мають залишатися вдома.

"Виключно ті люди, які мають добратися на роботу, будуть користуватися громадським транспортом. Крім того, працівники підприємств, які мають працювати у надзвичайному режимі, - це оборонна сфера, це харчова промисловість, стратегічні підприємства, -для них будуть введені спеціальні маршрути для підвезення на підприємства з дотриманням усіх норм санітарної та епідеміологічної безпеки", - сказав він.

Поворозник додав, що контроль кількості людей в громадському транспорті здійснюватиметься працівниками Нацполіції та Державної санітарно-епідеміологічної служби.

Чиновник додав, що столичний транспорт дотримуватиметься обмежень кількості пасажирів у рухомому складі транспорті 10 особами.

В КМДА нагадали, що в столиці припиняє 0 23:00 роботи столичної підземки попередньо до 3 квітня. У зв’язку із цим Департаменту транспортної інфраструктури доручено подбати про стабільну роботу наземного пасажирського транспорту, особливо на маршрутах, що дублюють лінії метро.

У свою чергу заступник голови КМДА Олександр Густєлєв зазначив, що наразі продовжується санітарна обробка всього рухомого складу, не тільки комунальних підприємств, а й приватних транспортних засобів.

Також сьогодні триває санітарна обробка зупинок громадського транспорту, підземних пішохідних переходів, в частині поручнів, в частині речей, де є відповідне тактильне опрацювання.

 

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

До Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що на вул. Новій м. Долинська кіт сидить на дереві і не може самостійно спуститися. ...

X