Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

В Одесі СБУ затримала інтернет-провокатора, який поширював фейки про коронавірус

Служба безпеки України затримала в Одесі інтернет-провокатора, який поширював фейки про коронавірус. Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Чоловік поширював направдиву інформацію про COVID-19 , щоб посіяти паніку. Але темою пандемії підозрюваний не обмежувався: у інтересах країни агресора (РФ) займався пропагандою сепаратизму, У його постах містилися заклики до зміни державного кордону України.

Власне, останнє і стало приводом для відкриття кримінального провадження. У той же час фейки про коронавірус підпадають під статтю «Поширення неправдивих чуток» з адміністративного кодексу.

В рамках відкритого кримінального провадження фігуранту повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.  

Всього ж до адміністративної відповідальності за маніпуляції та спроби дестабілізації суспільної обстановки притягнуто ще 5 осіб у Чернівецькій та Луганській областях.

Крім того, СБУ фіксує появу великої кількості «деструктивних спільнот» на різних інформаційних майданчиках і появу неправдивих публікацій у проросійських ЗМІ.

«Вживаються заходи для блокування їх діяльності та залучення провокаторів до відповідальності», - запевнили у відомстві.

Нагадаємо, що станом на ранок 19 березня в Україні зареєстровано 16 випадків зараження коронавірусом, в тому числі 2 летальних. Серед захворілих - і народний депутат Сергій Шахов.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот вісімдесят п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей...

У ніч на 18 квітня 2024 року противник атакував 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із районів Приморсько-Ахтарськ – рф та мису Ча...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "Протягом доби ударів по м. Харків не зафіксовано. Окупа...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Михайлівку, Берисла...

X