Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

На Дніпропетровщині оголосили надзвичайну ситуацію через коронавірус

У Дніпропетровсьій області місцева влада оголосила режим надзвичайної ситуації. Таке рішення прийняла регіональна комісія з надзвичайних ситуацій. Про це інформує пресслужба Дніпропетровської обласної ради.

На такі заходи пішли, аби не допустити подальшої епідемії коронавірусу в регіоні, наголосив очільник області Олександр Бондаренко.

«Ми посилюємо правоохоронні засоби контролю.Будемо жорстко слідкувати за виконанням карантинних заходів, яких мешканці області мають дисципліновано дотримуватися», — зазначив він.

Комісія визначила епідемічну ситуацію на території Дніпропетровської області, спричинену коронавірусом, як надзвичайну ситуацію регіонального рівня природного характеру.

Для мобілізації сил і засобів цивільного захисту в області створили координаційну групу. Туди увійшли керівники ДСНС, Нацполіції, транспортні та інші служби.

Найперше завдання групи – моніторинг епідситуації у регіоні, прогнозування зони можливого поширення загрози та організація запобіжних заходів. А ще – забезпечення населення засобами індивідуального захисту.

Втім про введення комендантської години на разі не йдеться. А от в облраді вважають таке рішення комісії швидше формальним та необхідним для організації роботи штабу і переконані, що додаткових обмежень воно не спричинить.

Натомість місцева влада має надію, що уряд забезпечить усі області експрес-тестами для діагностики коронавірусу.

Нагадаємо, в Україні оголосили загальнонаціональний карантин на період з 12 березня до 3 квітня. Усі пов’язані з цим обмеження запроваджені і на Дніпропетровщині.

Нині в Україні – 26 підтверджених випадків COVID-19. Два з них зафіксували на Дніпропетровщині.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X