Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Ще в 2-ох областях ввели режим надзвичайної ситуації через коронавірус. ВІДЕО

Режим надзвичайної ситуації ввели і на території Харківської і Донецької області через спалах коронавірусу.

Таке рішення в суботу, 21 березня, взяли під час засідання обласної комісій з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Губернатор Харківської ОДА Олексій Кучер зазначив, що напередодні у харків'янки був підтверджений COVID-19.

«Вона перебуває в Київській області, але зараз ще не встановлено коло осіб, з якими вона спілкувалася, чи були серед них харків'яни. Ми зараз цим займаємося, але не можемо втрачати час. З урахуванням цього і того, що в цілому ситуація ускладнюється, вважаємо необхідним ввести з сьогоднішнього дня надзвичайну ситуацію в регіоні», - сказав він.

В регіоні розглядають можливість повної зупинки громадських перевезень в області та розроблено порядок дій в цьому випадку.

Водночас Кучер запевнив, що об'єкти критичної інфраструктури будуть працювати в звичайному режимі, питання підвезення працівників цих підприємств буде вирішене.

Керівники районів, що межують з Луганською та Донецькою областями, згідно з розпорядженням, виданого за підсумками засідання, повинні підготувати план дій в разі заборони перетину кордону.

« Всі служби, залучені до ліквідації наслідків поширення COVID-19, переходять в режим роботи в надзвичайних ситуаціях. Стосовно медичних установ - поки вони готові до роботи в умовах поширення хвороби і забезпечені всім необхідним», - йдеться в повідомленні.

Для контролю за режимом обсервації будуть залучені студенти і курсанти навчальних закладів системи МВС.

У Донецькій області вирішили забезпечити транспортне перевезення працівників стратегічно важливих підприємств, з 23 березня тимчасово заборонити роботу ринків та подібних суб’єктів торгівлі, залишити лише магазини  з продуктами і товарами першої необхідності.

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко підкреслив, що режим надзвичайної ситуації не є надзвичайним станом і закликав співгромадян не панікувати.

Нагадаємо, напередодні уряд оголосив надзвичайну ситуацію в Києві, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях. Раніше НС ввели в Тернопільській, Чернівецькій, Житомирській та Київській областях.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X