Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

У Києві відсьогодні почали пускати у громадський транспорт лише по спецперепусткам. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Для перегляду відео натисніть на зображення

Наземний громадський транспорт столиці почав працювати у спецрежимі. Відсьогодні, 23 березня, перевозять виключно тих пасажирів, які їдуть на роботу на підприємства, що забезпечують критично важливі сфери життя міста та країни. Для цього пасажирам потрібні спеціальні перепустки.

Знімальна група "Магнолія-ТВ" провела рейд столичними маршрутами. На транспорті з'явилися наліпки з попередженням.У кожному салоні їздить поліцейський, який перевіряє наявність такої перепустки і документа, що підтверджує особу. 

Як розповіли пасажири, отримали перепустки на роботі. У транспорті дозволено не більше 20-ти  пасажирів. Люди у масках і рукавичках. Усе контроює поліція і муніціипальна варта, втім, як зазначають поліцейські, без скандалів не обходиться.

Як повідомляє «Большой Киев» в оприлюдненому відео, люди на зупинці, які, напевно, не мають перепусток, підбігають до тролейбусу, але, побачивши поліцейського, відходять і не роблять спроб потрапити в салон.  

Та, як пише «Апостроф», деяких медиків все ж пропускали сьогодні і по звичайному посвідченню. На зупинках чергують військові і поліцейські.

Тим часом КМДА видала понад 225 тис. спеціальних квитків для проїзду в громадському транспорті працівникам критично важливих сфер.

Про це мер Києва, голова КМДА Віталій Кличко повідомив у відеозверненні.

"За минулу добу департамент транспортної інфраструктури КМДА, який забезпечує видачу спеціальних квитків, вже видав понад 225 тис. квитків за заявками підприємств та установ сфер, які ми позначили", - сказав він.

У КМДА також пояснили механізм отримання таких перепусток. Перший заступник мера Києва Микола Поворозник наголосив  на сторінці в Facebook, громадський транспорт перевозитиме тільки окремі категорії громадян - працівників важливих для життя міста і країни організацій і підприємств.

«Щоб забезпечити своїх працівників спецбілетами, керівники таких підприємств мають звернутися до профільних департаментів КМДА або в Управління з питань цивільного захисту, за місцем розташування - в районні в Києві державні адміністрації», - пояснив він.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо чотирнадцятирічну Вікторію Пушкар. Двчинка мешкала на лівобережжі Херсонщині у селищі Абрикосівка, яке залишається в окупа...

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

О 18:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у пров. Козацький в с. Говтвянчик Полтавського району у колодязь без ...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 16:31 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в с. Мавковичі на вул. Лугова, Львівського району. Пожежа виникла в о...

X