Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Із потяга «Київ-Рига» понад 3 години не випускали пасажирів: у багатьох – висока температура. ВІДЕО

До Києва прибув потяг із Риги, який понад 3 години перебував на Центральному залізничному вокзалі і з нього не випускали пасажирів. 

Про це повідомляє телеграм-канал "Україна 24/7". За даними ресурсу, у потязі перебували люди, які прибули з країни Балтії та Білорусі,  і у багатьох була висока температура.

"Київ оперативний" з посиланням на джерело в СБУ пише, що потяг із Риги прибув до Києва о 15:45 23 березня.

Станом на 19:45 із потяга нікого не випускали, "оскільки майже у кожному вагоні були люди із температурою під 40 градусів.

За даними BBC Україна, через те, що в потязі виявили людей з підвищеною температурою, оформлення затягнулося.

Потяг "Рига-Київ", про який йде мова, прибув до України в рамках евакуації, яку організовує МЗС України, щоб повернути додому українців, які застрягли за кордоном.

Потяг мав забезпечити евакуацію щонайменше 267 українських громадян за дорученням керівництва України.

Евакуювати повинні були тих людей, які через запровадження в Україні карантину залишилися на території Латвії, Литви та Білорусі.

Потяг вирушив із Риги увечері 22 березня. Крім Риги, він ще зупинявся у столиці Литви Вільнюсі та столиці Білорусі Мінську.

Прессекретар Держприкордонслужби Андрій Демченко України розповів, що на потязі також були кілька іноземців - вони мають посвідку на проживання в Україні.

Кожному пасажиру вимірювали температуру і запитували про самопочуття, в разі підозри на коронавірус - проводили експрес-тест.

За словами Демченка, станом на 20:30, ознаки захворювання, за попередніми даними, виявили в п'ятьох людей. Їх госпіталізували.

Водночас джерело BBC News Україна повідомляло, що підвищену температуру виявили у кількох десятків людей. Близько 20:45 стало відомо, що пасажирів випустили з потяга. Усі пасажири, за словами Андрія Демченка, підписали добровільну згоду на самоізоляцію.

Загалом у потязі, до складу якого входять 18 вагонів перебували приблизно 600 людей.

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X