Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Перші випадки коронавірусу на Волині, Вінниччині і Одещині: заразилася дитина і молодь

На Волині коронавірус виявили у 7-річної дівчинки. Це перший випадок небезпечного захворювання офіційно і лабораторно підтверджений у регіоні. Про це повідомляє пресслужба Волинської облдержадміністрації.

23 березня мама з дитиною звернулись до сімейного лікаря в амбулаторію. При огляді в дитини була температура 37,2, кашель, насиченість киснем крові – 98%. Дитині також провели експрес-тести на грип А і В, але результати були негативні.

Відтак, сімейний лікар прийняла рішення провести забір для аналізу ПЛР на Covid-19 у дитини і батька. Біоматеріали відправили в обласний лабораторний центр.

Дитину вирішили не госпіталізовувати, за її станом слідкує сімейний лікар. Дівчинка разом із батьками ізольовані.

Наразі епідеміологи проводять роботу з контактними особами, за всіма ними буде встановлений медико-санітарний нагляд та рекомендовано самоізоляцію.

Перший випадок коронавірусної інфекції на Вінниччині лабораторно підтвердили у 25-річної дівчини. Про це повідомляється на офіційному сайті Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України.

Місцеве видання "20 хвилин", із посиланням на вінницького епідеміолога Степана Томіна, повідомляє, що хворою є жителька Вінниці. Наразі вона перебуває у лікарні. Її стан стабільний, а температура невисока.

Всього ж до лабораторії надійшло 27 підозр на коронавірусну інфекцію, проте 23 випадки не підтвердилися.

В Одесі лабораторно підтвердили випадок зараження Covid-19 у 25-річного хлопця, який  нещодавно повернувся із США. Він відмовився від госпіталізації та перебуває на самоізоляції.

Деталі про хворого повідомив голова Одеської ОДА Максим Куций. Захворювання у хлопця підтвердили  у референс-лабораторії у Києві, де й підтвердили наявність вірусу Covid-19.

Пацієнт покинув відділення, підписавши документ про самоізоляцію.

«У заяві він наголошує на категоричному бажанні покинути лікарню та усвідомлює всі ризики порушення правил самоізоляції протягом 14 днів. Всю відповідальність за наслідки пацієнт взяв на себе та пішов самовільно. Наразі з чоловіком спілкується поліція щодо підтвердження самоізоляції та встановлення кола контактних осіб», - зазначив чиновник.

 

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X