Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Ексміністра Кожару арештували і призначили чималу заставу: нові подробиці вбивства Старицького

Колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожару заарештували за підозрою у вбивстві генерального директора Atlantic Group Сергія Старицького у Чайках Київської області і призначили  заставу.

Таке рішення Шевченківський районний суд прийняв у п'ятницю, передає «Українська правда».

Прокуратура просила суд заарештувати Кожару без альтернативи застави. Втім суд вирішив інакше і призначив можливість внесення застави на суму 14,083 млн. грн.

Кожара зобов'язаний з'являтися до суду, до слідчого і прокурора на першу вимогу, повідомляти про зміну місця проживання або роботи, не відлучатися з місця проживання без повідомлення слідства, утримуватися від спілкування з потерпілими, здати паспорт для виїзду за кордон, а також носити електронний браслет.

Прокурори також розповіли подробиці, які вдалося зясувати слідству про вбивство Старицького, яке ймовірно скоїв Кожара.

За версією сторони обвинувачення, ввечері 21 лютого Кожара Старицький вживали алкоголь, після чого у них виник особистий конфлікт. Під час бійки Кожарі розбили окуляри, і він поранив око.

Прокурори запевняють, що Кожара піднявся на другий поверх, в спальню, де дістав із шафи зброю. Екс-міністр зарядив пістолет і спустився до кухні. Спочатку він вдарив Старицького пістолетом в потилицю, від чого залишилися сліди крові на підлозі. Далі Кожара вистрілив у праве око Старицького, від чого той помер на місці.

В той же час адвокати ексміністра говорив, що у версії слідства є розбіжності, зокрема, слідчий сказав, що Старицького вбили з відстані 3-5-ти метрів, а експертиза нібито встановила, що постріл був здійснений з ближчої відстані. Також у змивах на руках Кожари не знайшли пороху.

Виступив у суді і підозрюваний у вбивстві ексміністр закордонних справ Леонід Кожара . Він не розповів свою версію подій, а лише поскаржився, що "безпідставні звинувачення" нібито заважають йому збирати гроші лікарям у Луганській області.

Адвокати нагадали, що кордони України закриті через  карантин, тому підозрюваний не може втекти. Також Кожара нібито не може тиснути на свідків, бо єдиними оцевидцями є він сам та його дружина.

Та Кожару  арештували на 2 місяці, тож його взяли під варту до 25-го травня.

В ході судового засідання дружина Кожари  Марина Козерод зізналася начебто у випадковому вбивстві Старицького. Як повідомляє юридична компанія "Міллер", яка представляє інтереси потерпілих, у закритій частині засідання допитали дружину Кожари. Юристи не розкривають деталей свідчень жінки.

Нагадаємо, у ніч на 22 лютого у Чайках, що на Київщині,  в будинку Леоніда Кожари був знайдений труп генерального директора Atlantic Group Сергія Старицького з вогнепальним пораненням, скоєним із нагородної зброї власника дому.

25 березня екс-главі МЗС України оголосили про підозру у вбивстві Старицького і затримали.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

У Дніпрі жінка намагалася продати свого 2-річного сина за 1 млн грн. Отримані гроші за дитину 19-річна горе-мати хотіла витратити на ...

За процесуального керівництва Сумської та Шосткинської окружних прокуратур проводяться досудові розслідування за фактами порушення закон...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "О 7-ій ранку ворог наніс ракетний удар по Одесі. Наразі відомо...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "24 квітня 00:57 м. Харків, Шевченківський р-н. Влучання С-...

X