Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

А ви точно міністр охорони здоров’я? Українці обурилися через заяву Ємця «про фінансування трупів»

Скандальна заява міністра охорони здоров’я Іллі Ємця про фінансування людей, яким вже за 65, викликала хвилю обурення в українців. Соцмережі буквально вибухнули гнівними коментарями, а дехто вирішив звернутися навіть до президента.

Нагадаємо, високопосадовець Ілля Ємець у "Великому інтерв'ю" для телеканалу "112 Україна"висловився за те, щоб виділяти фінанси з урахуванням середніх показників тривалості життя.

"Ми ж знаємо статистику, скільки у нас людей старше 65 років. Хоч це і прикро, але середня тривалість життя чоловіків, по-моєму, становить 65 років. Тому скажу відверто: фінансисти, які нам мають допомагати, починають розраховувати на тих людей, які в нас ще живі. Я не жартую і не лякаю. Я весь час кажу: ви підрахуйте, скільки нам треба виділити фінансів на живих людей, а не на трупи", – сказав Ємець.

Відомий український хореограф і довгожитель Григорій Чапкіс заявив у коментарі виданню "ГОРДОН", що після такої заяви Ємець більше не може обіймати посаду міністра.

"Мене трусить цілий день від слів міністра охорони здоров'я. Він заявив, що люди після 65 років – трупи. І це каже людина, якій менше ніж за рік буде 65! У нього дах знесло. Я прожив 90 років і ще хочу жити, а він, мерзотник, таких, як я, вважає трупами. У нашій країні сьогодні тільки один труп, живий, – це міністр охорони здоров'я Ємець", – заявив Чапкіс.

На його думку, такі заяви лише нагнітають панічні настрої в суспільстві.

"Я хочу звернутися до президента Володимира Зеленського з відкритою заявою – цю людину треба негайно зняти з посади. Закликаю відкрити петицію на сайті президента з вимогою відставки міністра. Упевнений, вона збере понад 25 тис. підписів дуже швидко. Я хочу тільки одного: щоб цю людину зняли. Посадовець, який так мислить, не має право обіймати цю посаду", – підкреслив співрозмовник.

"Покажіть мені хоч одну цивілізовану країну у світі, у якій міністр би списав у трупи всіх громадян, старших за 65 років, назвав би їх трупами і залишився після цього на своїй посаді. Але в Україні все саме так. Ілля Ємець, міністр охорони здоров'я України, озвучив саме це", – зазначив колишній позафракційний народний депутат Борислав Береза.

«Можна було б, щоправда, ще "чесніше" висловитися: навіщо взагалі виділяти гроші на боротьбу з коронавірусом? Навіть для порятунку "живих людей", ну, тих, яким зараз менше за 65 років, навіщо, питається? Адже однаково всі коли-небудь помруть», – написав засновник і головний редактор всеукраїнської щоденної газети "Факты и комментарии" Олександр Швець.

Блогер, засновник site.ua Роман Шрайк здивувався вислову Ємця: "

«Смерть! Трупи! Всі помруть! Вибачте, а ви точно міністр охорони здоров'я?" – написав він.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X