Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Львові п’яний син побив матір і залишив без даху над головою

У Львові посеред ночі п’яний син побив власну матір. Перелякана жінка втекла від кривдника з кватири в загальний коридор, сподіваючись,  що хтось із сусідів відчинить, але в результаті опинилася без даху над головою. Син зачинив двері на замок, а ніхто із сусідів не відгукнувся через страх перед вірусом.

Про це, на своїй сторінці у “Facebook”, розповіла представниця Західноукраїнського центру «Жіночі перспективи» Марта Чумило.

Постраждала жінка сподівалася, що син засне і тоді вона повернеться додому. Але він зачинився із середини, а ключ залишив у дверях.

« Для того, щоб вивести його з квартири, треба виписати терміновий припис; для того, щоб виписати терміновий припис, потрібно, щоб він відкрив двері й був опитаний. Вибити двері поліція не може, бо в квартирі на цей момент не вчиняється насильство”, — йдеться в повідомленні.

Волонтерка  закцентувала увагу на тому, що у Львові терміново потрібен притулок для людей, які постраждали від домашнього насильства, щоб вони мали куди звернутися й де перебути в таких випадках, яких зараз, за словами Чумило, буде ще чимало.

“До епідемії ця жінка побігла б до дочки. Але дочка недавно приїхала з Польщі і перебуває на самоізоляції… До епідемії ця жінка пішла б до сусідки… але сусідка знає, що в жінки дочка приїхала з Польщі й не вірить, що вона перебуває на самоізоляції й боїться, що жінка — носійка коронавірусу…”, — сказано в дописі далі.

Зрештою, знайшли працюючий пустий хостел — і жінка переночувала там. Син дебошир досі перебуває у власному помешканні і нікому не відчиняє двері.

В організації просять підтримати вимогу до Президента про ратифікацію конвенції Ради Європи “Про запобігання насильству щодо жінок та домашньому насильству”.

« Якщо конвенція буде ратифікованою - держава буде мати обов"язок забезпечити притулки для постраждалих жінок у кожному населеному пункті з розрахунку - 1 обладнане місце в притулку на 10 тисяч населення», - стверджує захисниця.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Львівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X