Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Виносили тіло у мішку: на Тернопільщині рідні померлого від коронавірусу розповіли моторошні подробиці його поховання

В Україні вже 5 летальних випадків від коронавірусу, проте як родичі мають ховати таких людей –держава не дала інструкцій. Про це свідчить трагедія на Тернопільщині. Так, рідні померлого від небезпечної недуги, були шоковані труднощами, з якими їм довелося зіткнутися, пише місцеве видання «Овід».

Нагадаємо, перший летальний випадок від коронавірусу на Тернопільщині зафіксували 25 березня. Помер 68-річний мешканець села Ковалівка Монастириського району.

Як розповіли лікарі, у чоловіка не було супутніх хвороб, крім симптомів коронавірусу. Однак хвороба знищила його за лічені дні.

Рідним зателефонували сказали, щоб приїхали своїм транспортом, з труною і забрала тіло.

« Далі тіло батька винесли з лікарні в мішку і закрили двері. Сестра з чоловіком несли тіло до машини, допомогла ще медсестра. Мішок розкривався, тіло випадало. Батько важив 100 кг. Поклали батька в домовину самі, не мали ніякого захисного одягу».

Із медиків зголосився допомогти родині  лише один лікар, а всі інші повтікали.

Донька померлого разом з чоловіком транспортували тіло померлого батька до рідного села власним бусом. Після того як труну винесли, машину продезінфікували як могли самотужки.

Похоронили ж літнього чоловіка того ж дня у селі Ковалівка. Так як ніхто з односельчан не захотів допомогти, то могилу копали зять, сільський голова Ковалівки, міський голова Монастириської і його заступник.

Побоюючись зараження коронавірусом, в ОДА заявили, що всіх, хто помиратиме від цієї недуги будуть ховати в пакетах і в закритих трунах. Займатися мають цим відповідні державні служби. Родичі ж які були в контакті з інфікованих повинні сидіти в карантині на самоізоляції.

Та от, доньці померлого і її чоловікові, які займалися похованням батька і контактували в останні дні з хворим, до сьогодні не зроблено тестів на наявність коронавірусної інфекції.

В обласній охороні здоров’я виправдовуються, тести зроблять, але не одразу. Бо зараз терміново перевіряють усіх медиків Монастириської лікарні. . Практично весь медперсонал контактував з інфікованою медсестрою, яка зараз у важкому стані в реанімації. І вже є 9 медиків, які захворіли на COVID-19.

До слова, рідні стверджують, що небіжчик за кордоном не був, вів здоровий спосіб життя, нічим не хворів. Де він міг заразитися вірусом – не відомо. Дочки загиблого кажуть, що батько зателефонував своєму лікарю відразу, як відчув нездужання.

Також рідні розповіли, що батько був 3 березня на похороні в селі Швейків. Там було багато священиків, серед них можливо і був хворий із Заліщиків. Але більше всього дочка покійного схиляється до думки, що вірус пішов з Монастириської лікарні від медиків.

Тільки контактних осіб в регіоні вже нарахували близько 3000. Перевірка лікарів триває і сьогодні. Більшість працівників районної лікарні, у яких виявлено коронавірус, ще кілька днів тому приймали пацієнтів.

Стосовно ж транспортування і організації поховання загиблого від коронавірусу чиновники обіцяють розібратися і вжити необхідні міри. Зізнаються, в державі до сьогодні не існує інструкції – хто і як має проводити поховання людей які померли від коронавірусу.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Тернопільська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

До Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що на вул. Новій м. Долинська кіт сидить на дереві і не може самостійно спуститися. ...

X