Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

У померлої в Івано-Франківську породіллі підтвердили коронавірус, пологовий – частково на карантині

На Прикарпатті у 37-річної породіллі  із Болехова, яка померла в Івано-Франківському обласному перинатальному центрі, аналіз показав позитивний результат на захворювання коронавірусом.

Про це ввечері, 31 березня, заявив головний санітарний лікар області Руслан Савчук, у прямому ефірі ОТБ “Галичина”.

За його словами, медичним працівникам вдалося при житті відібрати в жінки зразки для дослідження методом полімеразної ланцюгової реакції.

“На кінець дня 31 березня, нам уже був відомий результат — у 37-літньої жінки підтвердився COVID-19», - сказав чиновник.

Нагадаємо, 30 березня в Івано-Франківську в пологовому будинку померла породілля. Жінка поступила до лікарні з плановою госпіталізацією з Болехова.  Її попередній діагноз – хронічна артеріальна гіпертензія, ожиріння четвертого ступеню, на той час 36-тий тиждень вагітності.

10 березня була госпіталізована в реанімаційне відділення через високий тиск 200/110. Ознак ГРВІ та коронавірсу в неї не було, температура була в межах норми. Лікувалася, як хвора з гестозом.

З 29 березня у жінки почала підніматися температура та з’явилася задишка. Тоді було зібрано додатковий анамнез і жінка розповіла, що свого часу була за кордоном. Її одразу перевели в ізольоване приміщення. Всі лікарі були в захисних костюмах та мали відповідний захист.

29 березня жінка народила дівчинку, проте стан її різко погіршувався. Вона була переведена на апарат штучної вентиляції легень. 30 березня в неї зупинилось серце.

Але рідні не вірять, що хвороба пов’язана з візитом закордон, адже стверджують, що в Польщі жінка була ще в листопаді минулого року.

Те, що перед тим жінка повернулася з Польщі, повідомив заступник директора департаменту охорони здоров’я ІФ ОДА Володимир Чемний.

Та сестра померлої каже, коронавірусну інфекцію та могла підхопити лише в пологовому, бо ж на вулицю не виходила, а з рідними спілкувалася тільки по телефону, - повідомляє "Варта 1"

Тим часом Головний санітарний лікар області розповів, що у перинатальному центрі  вжили карантинних заходів, деякі відділення перебувають на повному карантині. Всі працівники двічі на день контролюють одне одного щодо симптомів.

Чиновник припускає, що, можливо, будуть приймати жорсткіші заходи щодо карантину. Керівництву закладу рекомендували йти на карантин всім перинатальним центром.

«Це не просто, але наразі в них є така можливість. Навіть ті пологи, які відбуваються планово, вони можуть бути переведені в інші заклади», – додав Савчук.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо чотирнадцятирічну Вікторію Пушкар. Двчинка мешкала на лівобережжі Херсонщині у селищі Абрикосівка, яке залишається в окупа...

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

О 18:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у пров. Козацький в с. Говтвянчик Полтавського району у колодязь без ...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 16:31 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в с. Мавковичі на вул. Лугова, Львівського району. Пожежа виникла в о...

X