Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

У лікарів, які контактували із померлою в Івано-Франківську породіллею, виявили коронавірус

Із жіінкою, яка заразилася коронавірусом і  померла після пологів в лікарні Івано-Франківська, контактували один лікар та одна акушерка, в яких також виявили коронавірус.

Про це повідомив Володимир Чемний, директор департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА, передає "Громадське. 

За його словами, 37-річна жінка потрапила в лікарню під спостереження гінекологів ще за місяць до пологів (зазначимо, що за даними ВООЗ, інкубаційний період коронавірусу не перевищує 14 днів).

«Жінка надійшла із соматичним захворюванням, підозрою на гестоз (ускладнення під час вагітності — ред.), в неї були супутні захворювання, проте буквально за один день до пологів в неї з’явилися прояви вірусної інфекції», — розповів Чемний.

Її перевели у спеціальне відділення. Сама жінка розповіла лікарю, що була в Польщі, але в листопаді 2019 року.

«На жаль, її стан погіршився, наростала дихальна недостатність і після народження дитини жінка померла на другий день», — сказав чиновник.

Чемний уточнив, що лікарі не вважають, що вона заразилась у Польщі, а встановити, де вона заразилась, немає можливості. 

«До родів цієї жінки в нас не було серед пацієнтів і серед лікарів навіть підозри на коронавірусну інфекцію. Проте на даний момент у нас є 3-оє працівників з перинатального центру (лікар і дві акушерки), які дійсно зараз мають позитивний результат на Covid-19», — розповів він.

Представник ОДА уточнив, що лікар та анестезистка контактували з жінкою. Водночас встановити, чи вони заразили жінку, чи вона їх, або ці випадки не пов’язані, неможливо.

Крім цього, Чемний стверджує, що померлу відвідували родичі, однак сестра породіллі Оксана Стасевич заперечує це.

Зазначимо, що за словами Володимира Чемного, у жодної з чотирьох жінок, які були в палаті з померлою, експрес-тест коронавірус не виявив, але вони продовжують перебувати під спостереженням лікарів. Водночас у самої померлої також експрес-тест коронавірус не підтвердив. Його виявив лише ПЛР-тест.

Нагадаємо, про інфікування коронавірусом померлої породіллі стало відомо 1 квітня. У її дитини взяли аналізи. За словами Чемного, вони поки не готові.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

X