Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Спалах коронавірусу на борту судна в Греції: українці розповіли подробиці. ФОТО

Коронавірус на судні El Venizelos, яке перебуває на карантині біля берегів Греції, набирає обертів. Якщо напередодні на борту було 20 заражених, то сьогодні вже у 120-ти людей підтвердили COVID-19. Про це повідомляє телеграм-канал Teza.

Про ситуацію на судні розповів одесит Влад Федоров, який там перебуває.

За його словами, напередодні ситуація на судні була критична: грецька влада не реагувала, були відсутні маски і ліки. Корабельним медикам доводилося декому з хворих надавати невідкладну допомогу і підтримувати дихання з кисневим балоном. Бортовий лікар зауважила, що на коронавірус вже могли захворіти 70% команди судна.

Втім сьогодні вже грецька влада нарешті почала допомагати пасажирам і команді судна. Всіх забезпечили масками, привезли свіжі продукти.

 «Про стан більшості хворих на коронавірус зараз сказати важко, оскільки всі ізольовані у своїх каютах», - розповів одесит.

На разі госпіталізували 2-ох хворих. Це 72-річний швейцарець і 34-річний індонезієць. Вони були у важкому стані і були переведені в університетську клініку Аттікон в Афінах.

Всього на судні зараз перебуває 383 людини, в тому числі 34 членів екіпажу і 349 пасажирів із різних країн світу, серед них зокрема 82 українці, більша половина з них одесити.

Як повідомляє «Думская», це поромEl Venizelos належить грецькій судноплавній компанії ANEK line. Судно було орендовано мальтійської компанією, що належить громадянинові Туреччини, та 7 березня вирушило в Іспанію, щоб перевезти туди спеціалістів з ремонту кораблів. Однак воно було змушене повернути назад після того, як іспанська влада відмовили йому в швартуванні через карантин із коронавірусом.

Потім судноплавна компанія наказала порому перевести екіпажі до Туреччини, але турецька влада дозволила зійти тільки турецьким морякам. В результаті судно повернулося в Пірей, де з 23-го березня воно стоїть на якорі біля порту, йому заборонено виходити в море.

Передбачається, що екіпаж порома і інші пасажири залишаться на кораблі на термін не менше 12 днів. Українські дипломати, у свою чергу, намагаються комунікувати із нашими громадянами.

Водночас грецька влада поки що не вирішила, що робити з судном "El Venizelos" де стався масовий спалах коронавірусу.

Один з варіантів, який розглядає грецьке Міністерство охорони здоров'я: здорових пасажирів забрати з корабля і поселити в готелі. Хворих залишити на судні в ізоляції і надавати їм лікування.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X