Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Києві на Гідропарку невідомі «спортсмени» напали на журналістів 2-х телеканалів під час зйомок

У Києві невідомі напали на знімальні групи 2-ох телеканалів, які готували сюжети про порушення карантину, повідомляє столична поліція.

Обидва випадки трапилися на спортивному майданчику у столичному Гідропарку. За даними ЗМІ, йдеться про знімальні групи "Еспресо" та "Зік", які інспектували спортивні майданчики, парки і сквери і фіксували порушення карантину киянами.

Журналістка одного з каналів розповіла, що під час зйомки до них підійшов невідомий чоловік та почав чіпати відеотехніку, штовхати оператора та лаятися.

Другий інцидент стався там же під час прямого включення іншої знімальної групи. До журналістів підійшов невідомий та почав виривати з рук оператора відеокамеру, після чого кинув її у воду та пошкодив мобільний телефон журналістки і втік.

Загалом внаслідок сутичок тілесні ушкодження отримали двоє журналістів та оператор. Вони звернулися із заявами в поліцію.

Правоохоронці розпочали кримінальні провадження: два - за ч. 2 ст. 345-1 та одне за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України.

Дії правопорушників кваліфіковано як перешкоджання журналістській діяльності  і погроза або насильство щодо журналіста. Правопорушникам загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Хід досудового розслідування у кримінальних провадженнях взято на контроль прокуратурою міста Києва.

Наразі правоохоронці встановлюють причини та обставини скоєних правопорушень. Нападників шукають за орієнтуванням.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X