Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

У Києво-Печерській лаврі виявили 4-ро хворих на коронавірус

У Києві за добу, 6-го квітня, додалося ще 22-є нових хворих на коронавірус, з них 4 випадки зафіксували у Києво-Печерській лаврі.

Про це під час брифінгу повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Тестування на коронавірус у Києво-Печерській лаврі провели ще 4 квітня. Здав лабораторні тести і настоятель лаври митрополит Павло. 6 квітня в ЗМІ з'явилася інформація про те, що наразі владика перебуває в лікарні, проте чи підтвердився у нього діагноз «коронавірус» на разі невідомо. При цьому, митрополит входить в групу ризику, озвучену МОЗ України, так як хворіє на цукровий діабет.

Натомість митрополит Української православної церкви Московського патріархату Климент повідомив, що настоятель Києво-Печерської лаври Павло зараз перебуває на самоізоляції, передає hromadske.

«Я з ним сьогодні спілкувався телефоном, він почувається прекрасно, гарний настрій, гарне здоров'я в нього. У нього є хронічні захворювання різні. Стосовно цієї хвороби, яка сьогодні цікавить усіх найбільше, він консультувався з фахівцями, з лікарями і лікарі сказали, що йому потрібно бути вдома, нема потреби перебувати у лікарні... Аналізи й всі дослідження проводяться» — розповів Климент.

Як пише видання religionpravda, нещодавно митрополит Павло провів службу, на якій були присутні очільник РПЦвУ Онуфрій, митрополит РПЦвУ Антоній Паканич, олігарх і нардеп  від “Опозиційного блоку” Вадим Новинський, а також застуник голови Офісу президента Сергій Трофимов.

Примітно, що раніше митрополит Павло закликав ігнорувати карантин, мовляв, страшніше не хвороба, а гріх. Він запрошував людей в монастир, щоб ті причащалися, молилися і обіймалися.

Нагадаємо, відсьогодні  Києво-Печерська лавра зачинена на карантин. В усіх приміщеннях проводять обробку дезінфікуючими розчинами, а богослужіння звершуються у закритому режимі без допуску до храму вірян та із залученням відеотрансляції.

Інфікованих двох ченців госпіталізовали в Олександрівську лікарню.

Всього ж станом на 6 квітня у Києві лабораторно підтвердили 267 випадків захворювання на COVID-19.

Захворіли 5 жінок віком від 29 до 71 року та 16 чоловіків від 24 до 82 років. Зокрема, 2-є медиків. Також захворів 8-річний хлопчик.

За словами мера, 9 пацієнтів госпіталізували в столичні лікарні, 13 - лікуються вдома на самоізоляції.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

20 квітня о 14:00 на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста Яремче надійшло повідомлення про те, що на річці Прут в місті Яремч...

О 01:33 надійшло повідомлення про сильний дим у під'їзді у триповерховому житлового будинку у м. Львові на вул. Промислова, 16.  ...

О 21:55 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Замарстинівська, на технічному поверсі десятиповерхового житло...

Небайдужі мешканці повідомили до Служби порятунку «101» про песика, що впав у комунікаційний колодязь на вулиці Павла Полуботка Чечелівс...

21 квітня о 03:04 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання будинку, розташованого на вулиці Українській села Саксаг...

X