Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Сутички із поліцією у столичному Гідропарку: один кинувся у річку, інший проривався без маски. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Перекриття спортивного майданчика, який поліція у рамках посилення карантину через коронавірус COVID-19 взяла під охорону у Гідропарку у Києві, завершився конфліктом. Пряму трансляцію з місця події вело «Радіо- Свобода».

Інцидент трапився у понеділок вранці, 6 квітня. Поліцейські перекрили Венеціанський міст у Гідропарку. Через нього можна дістатися до спортмайданчика під відкритим небом.

Під час суперечки з правоохоронцями громадяни заявляли про порушення своїх конституційних прав, зокрема права на свободу пересування.  Люди заявили, що такі обмеження можливі лише при введенні надзвичайного стану.

Один із протестуючих навідріз відмовлявся вдягнути маску. Чоловік посилався на рекомендації ВООЗ і казав, що цей засіб захисту потрібен, лише якщо людина хвора, а він нібито здоровий.

Ще один спортсмен пішов ще далі - вирішив потрапити на спортмайданчик, перепливши потоку, повідомляє «Обозреватель».

Коли поліцейські не пропустили його, хлопець просто роздягнувся та стрибнув у воду, вирішивши дістатись до спортмайданчику таким чином. Але на іншому березі його вже чекали правоохоронці, які і забрали киянина у відділок.

У результаті двох найбільш активних учасників події, це 32-річний і 41-річний чоловіки, доставили до територіального управління поліції, де встановили їх анкетні дані та відібрали пояснення.

Також склали адміністративні протоколи за ст. 44-3 . Це порушення правил щодо карантину людей. Один з них перебував на вулиці без засобів індивідуального захисту, а інший – був у парковій зоні без документів. У подальшому адмінматеріали направлять до суду.

Нагадаємо, з 6 квітня в Україні почали діяти більш жорсткі карантинні правила. Тепер у громадських місцях не можна з’являтися без маски чи респіратора. Також заборонено ходити групами понад дві особи, за винятком супроводу дітей (яким до 14 років тепер не можна перебувати в громадських місцях самим).

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 24 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 85 вибу...

Триває сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

"За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пункті...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

X