Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Спалах коронавірусу у Києво-Печерській лаврі: 26 хворих за добу. ВІДЕО

Братія Києво-Печерської лаври отримала результати тестів на коронавірус. За добу у 26 духівників лабораторно підтвердився COVID-19. Про це повідомив мер Києва Володимир Кличко під час брифінгу.

«Складно уявити, яким може бути подальший ланцюг передачі інфекції. Ось чому я з хвилюванням очікую цьогорічної Паски, щоб після свят ситуації різко не загострилася», - сказав він.

Очільник Києва закликав усі релігійні конфесії продити служби в обмеженому режимі і максимально задіяти онлайн-трансляції.

«Я кілька разів зустрічався з представниками усіх конфесій, я говорив про обмеженням церквами, про те, що вони теж мають усвідомити свою відповідальність за безпеку вірян", - наголосив Кличко.

Всього ж у Києві станом на ранок 9 квітня кількість хворих на коронавірус зросла на 41 людину. Загалом у столиці України зафіксовано вже 335 випадки зараження COVID-19. За цим показником Київ випереджає всі інші регіони країни.

Раніше ЗМІ повідомили, що у настоятеля Києво-Печерської лаври, митрополита РПЦ в Україні Павла виявили коронавірус. Проте сам він це спростував і повідомив, що просто нездужає і знаходиться на самоізоляції.

Відзначається, що за кілька днів до того Павло провів службу, на якій були присутні глава РПЦ в Україні Онуфрій, митрополит РПЦвУ Антоній (Паканич), олігарх і нардеп «Опозиційного блоку» Вадим Новинський. Також там був присутній перший заступник голови Офісу президента України Сергій Трофимов, який займається питаннями релігії.

Нагадаємо, із 4 квітня Києво-Печерська лавра опублікувала оголошення про те, що оперативно закривається на карантин. І все служби відтепер проводитимуться виключно в закритому режимі без допуску віруючих.

Як повідомив «Главком», митрополит УПЦ МП Климент підтвердив, що в Києво-Печерській лаврі перевіряють на коронавірусну інфекцію близько 200 священнослужителів.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо чотирнадцятирічну Вікторію Пушкар. Двчинка мешкала на лівобережжі Херсонщині у селищі Абрикосівка, яке залишається в окупа...

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

О 18:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у пров. Козацький в с. Говтвянчик Полтавського району у колодязь без ...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 16:31 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в с. Мавковичі на вул. Лугова, Львівського району. Пожежа виникла в о...

X