Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Немовля, яке залишила у Львові зникла породілля, заберуть рідні з Херсона

У  Львові продовжуються пошуки породіллі, яка залишила дитину в пологовому і загадково зникла.

Як писала «Магнолія-ТВ», 6 квітня жінка прибула у Львівський обласний перинатальний центр із новонародженою дічинкою, яку народила у хостелі. Того ж дня молода мама раптово зникла.

Її особа встановлена. Це Попова Ксенія Олегівна, 1987 року народження, зареєстрована у Херсоні.

Натомість до Львова приїхала її 59-річна бабуся, яка готова забрати внучку. У службі у справах дітей готують усі документи для передачі новонародженої дівчинки, пише «Варта 1».

Заступник директора з медичної частини Львівського обласного клінічного перинатального центру Олександр Сімкін розповів , що породілля у пологовий не поверталася. Новонароджена дівчинка здорова, її віддадуть бабусі у Херсон, як тільки будуть готові документи.

Начальник служби у справах дітей Львівської міськради Ростислав Тимків розповів, що бабуся немовляти вже звернулася з відповідною заявою до органу опіки і піклування Сихівського району Львова. Зараз немовляті оформляють свідоцтво про народження, після цього їй дадуть дозвіл забрати внучку з пологового.

«У нас є відповідні документи служби у справах дітей міста Херсона. Вони були за адресою майбутнього проживання дитини, є відповідні акти, характеристика на бабусю з місця роботи. Тобто, у нас немає ніяких підстав відмовити їй забрати дитину з пологового будинку», – повідомив Ростислав Тимків.

За даними соціальних служб Херсона, які є у розпорядженні львівської служби у справах дітей, 59-річна жінка проживає у Херсоні у 3-кімнатній квартирі з іншою донькою (не мамою дитини), де є всі умови для виховання малечі. Також відомо, що вона працює у ясельній групі дитячого садка, де про неї надали позитивну характеристику.

Маму дитини Ксенію досі розшукує поліція. Відомо, що вона не спілкувалася з родичами у Херсоні, а проживала деякий час у Львові. Її рідні навіть не знали, що вона була вагітна. За попередньою інформацією, у жінки вже є двійко дітей. 

У міськраді повідомили також, що львівські соцслужби готові в разі потреби допомогти бабусі з проживанням на деякий час у Львові, якщо виникнуть труднощі з переїздом зі Львова до Херсона.

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Львівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

20 квітня о 14:00 на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста Яремче надійшло повідомлення про те, що на річці Прут в місті Яремч...

О 01:33 надійшло повідомлення про сильний дим у під'їзді у триповерховому житлового будинку у м. Львові на вул. Промислова, 16.  ...

О 21:55 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Замарстинівська, на технічному поверсі десятиповерхового житло...

Небайдужі мешканці повідомили до Служби порятунку «101» про песика, що впав у комунікаційний колодязь на вулиці Павла Полуботка Чечелівс...

21 квітня о 03:04 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання будинку, розташованого на вулиці Українській села Саксаг...

X