Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Денісова закликала міжнародну спільноту посилити тиск на Росію через звинувачення проти Джемілєва

Окупаційна влада РФ не зраджує своїм традиціям – продовжує переслідувати лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва, який останні 6 років усіма можливим способами бореться за відновлення справедливості та повернення Криму під контроль України.

Про це написала на офіційній сторінці омбудсман Людмила Денісова.

Нагадаємо, днями лідеру кримськотатарського народу, народному депутату України Мустафі Джемілєву так зване правління слідчого комітету Росії в окупованому Криму підготувало звинувачення в "незаконному перетині кордону ФР" і "незаконному поводженні зі зброєю".

Згідно з документом, відповідна кримінальна справа була порушена 11 серпня 2014 року.

Сьогодні, 10-го квітня лідеру кримських татар мали пред'явити обвинувальний акт у кримському відділення СК в Сімферополі та порадили йому  надіслати туди замість себе адвоката .

Українська омбудсман  вважає «абсурдними» звинувачення російської влади і такими, які не мають ніякої юридичної сили і порушують права, які гарантовані Конвенцією про захист прав людини і основних свобод, адже підготовлені « Головним слідчими управлінням по Республіці Крим і Севастополю» - тобто «органом », якого де-юре не існує .

«Росія продовжує свою політику залякування, так як вважає це дієвим способом зламати дух і потужний опір жителів Криму окупаційної влади», - підкреслила Денісова.

Також український омбудсмен закликала міжнародне співтовариство застосувати всі наявні важелі впливу на Росію «для припинення порушень норм Конвенції про захист прав людини і основних свобод, незаконного переслідування громадян України та залучення їх до відповідальності за злочини, яких вони не скоювали».

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Крим

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

X