Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

"Спочатку нагороджують, а потім карають" – Чорновол про обшуки і підозру від ДБР

Активістки Майдану, екснардепка Тетяна Чорновол вважає обвинувачення, які висунуло проти неї ДБР, помстою за її викриття членів влади президента-втікача Віктора Януковича.

«Антимайдан у дії» - так прокоментувала у себе у Facebook пані Тетяна сьогоднішні обшуки.

Нагадаємо, сьогодні, 10 квітня ДБР прийшло з обшуком до будинку Тетяни Чорновол. Підставою для обшуку стали події лютого 2014 року, коли був захоплений офіс Партії регіонів - зокрема, йдеться про смерть учасника списку героїв Небесної сотні Володимира Захарова, який загинув 18 лютого 2014 року при пожежі в київському офісі ПР.

Сьогодні ДБР оголосило підозру Чорновол за вісьмома статтями, серед якихі вбивство та організація масових заворушень, що призвели до загибелі людей.

В інтервю «Главкому» активістка розповіла, що з обшуками слідчі ДБР прийшли о 6-ій ранку. Приїхало близько кількох десятків спецпризначенців

«До групи слідчих, які стояли у дворі, прибігли спецпризначенці. Потім ці спецпризначенці кудись втекли з поля зору, а потім потім повернулися вже з автоматами. Постояли, потім знову втекли, а за якийсь час прибігли з кийками. Потім знову кудись відбігли – і повернулися зі щитами. Вони що, думали, що я буду відстрілюватися?» - здивувалася Чорновол.

За словами активістки, після обшуків вилучили  її «майданівський» одяг і нагородну зброю, зокрема пістолет «Форд 9» і військовий автомат «5-45».

На думку Чорновол, підозру її вручили з порушеннями.

«Підозра зроблена «на колінці». Там немає нічого: не вказано проведення належних слідчих дій, відсутні записи про свідків тощо. Як один із заявників там фігурує нардеп Антон Яценко».

На 14-те квітня екснардепці призначили допит на 12.00 , у той же день суд ухвалюватиме рішення про запобіжних захід. Захищатиме ативістку адвокат, з яким допомогла партія «ЄС», до якої належить і сама Чорновол. 

«Якщо говорити про звинувачення, які мені висувають, то це просто сюжет за Шекспіром: за одне і те саме спочатку нагороджують, а потім карають», - зазначила Чорновол.

В коментарі «Прямому» екс-нардепки зазначила, що дійсно брала участь у підпалі офісу Партії регіонів у Києві під час Революції Гідності 18 лютого 2014 року, однак ні до якого вбивства не причетна.

« Так, я його підпалювала… Я вважала це тактичним кроком. На той момент надійшла інформація про вбитих активістів Майдану… Тоді мені спало на думку, що треба відвернути увагу, відволікти карателів… Думаю, що це було порятунком дуже багатьох життів… Чи причетна я до вбивства? Ні, мої руки не в крові», — розповіла Чорновіл.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X