Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Плівки про «торгівлю посадами»: нардепа Лероса допитали в СБУ

Народного депутата Гео Лероса напередодні допитали у Службі безпеки України. Про це у Facebook написав його адвокат Масі Найєм.

"Допит народного депутата Гео Лероса в СБУ відбувся. На всі питання слідчого Гео надав відповіді", - написав юрист.

Натомість сам народний обранець вважає виклики на допити політичним тиском. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«У правоохоронців є вже два свідки, які написали заяви в НАБУ, вони зафіксовані на плівках і імовірно могли вести зйомку. Тепер ви можете у них все дізнатися, а мені більше нічого сказати, крім того, що я вже заявив.

За його словами, свідки підтвердили, що очолює корупційну схему Андрій Єрмак і для нього вони збирали гроші.

Як повідомлялося, 29 березня народний депутат Гео Лерос (фракція партії "Слуга народу") опублікував у Facebook кілька відео, на яких брат глави ОП Андрія Єрмака обговорює зі співрозмовниками нібито питання призначення на державні посади.

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак звернувся у зв’язку із оприлюдненим відео з його братом Денисом до Служби безпеки та Державного бюро розслідувань, оскільки, за його словами, йдеться про сплановану акцію і питання національної безпеки.

У САП повідомили, що було відкрито кримінальне провадження за зверненням Лероса щодо отримання хабарів під час призначення на державні посади.

ДБР відкрило провадження за заявою Єрмака щодо поширення матеріалів про нібито продаж державних посад.

Також СБУ об'єднала 2 кримінальні провадження щодо нардепа Гео Лероса в одну справу.

Зокрема, його адвокат Масі Найєм повідомив, що у понеділок нардеп був на допиті у СБУ у рамках слідства у справі, порушеній за ч. 2 ст. 359 ККУ (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації).

Під час допиту йому повідомили, що цю справу об'єднали із кримінальним провадженням, порушеним за ст. 190 ККУ (шахрайство).

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X