Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Попри карантин деякі українці ринулися у храми освячувати вербу. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Для перегляду відео натисніть на зображення

Для перегляду відео натисніть на зображення

Незважаючи на те, що українців закликати свята провести вдома, а священників проводити служби онлайн, щоб зупинити поширення коронавірусу, деякі  порушують заборони. У різних куточках України у Вербну неділю частина вірян все ж таки пішли до храмів освятити вербу.

Так, у Рівному священник УПЦ МП провів масове освячення вербових гілочок. Трапилося це ще надвечір 11 квітня. Парафіян прийшло чимало, серед них було багато людей пенсійного віку і навіть діти.

Відео дійства оприлюднив на своїй сторінці у Facebook місцевий журналіст Олексій Бухало. На одному з роликів видно, що люди багато з них були у масках, а хтось їх неправильно одягав, інші натягували на носа, коли бачили, що їх знімають. Деякі сказали, що вони нічого не бояться.

Втім, вже на іншому відео видно, що люди стоять дуже близько один від одного, оточуючи священника. Той, своєю чергою, проводить обряд миропомазання.

Після того, як люди повідомили священнику, що їх знімають на відео, представники церкви висловили своє невдоволення, втім попросили парафіян відійти один від одного на безпечну відстань.       

Тим часом у Чернівцях на церковну службу під Свято-Духівський кафедральний собор УПЦ МП 12 квітня теж прийшли десятки людей.

Про це повідомив Сергій Кушнір у Facebook

Як видно з фото, оприлюднених місцевим виданням, вони не дотримуються необхідної дистанції один між одним, у багатьох немає масок на обличчях.

Святили вербу і в Полтаві, Дніпрі, Луцьку і в Києві. У храми Православної церкви в Україні у Львові також приходили віряни, незважаючи на заклик глави ПЦУ Епіфанія залишатися цього дня вдома.

До слова, саме із Буковини в Україні розпочався спалах COVID-19. Наразі він продовжує утримувати сумну першість за кількістю хворих. Станом на 12 квітня на Буковині зафіксовані 432 випадки захворювання, 13 випадків – летальні.

В Рівненській області станом на 12 квітня на COVID-19 захворіли 119 осіб. З них найбільше випадків фіксують саме в обласному центрі – 46 осіб. Так само на Рівненщині від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, померли 7 осіб. Стільки ж одужало.

У Києві тим часом за останню добу ще 20 людей захворіли на коронавірус за минулу добу. Всього в столиці вже 416 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19".

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

До Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що на вул. Новій м. Долинська кіт сидить на дереві і не може самостійно спуститися. ...

X