Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Масштабна пожежа у зоні відчуження наблизилася до ЧАЕС: вигоріли тисячі гектарів лісу. ВІДЕО

У зоні відчуження продовжують приборкувати масштабну пожежу, яка охопила території вже 3 лісництв: Корогодське, Котовське та Денисовецьке.

За попередніми даними, вже вигоріли тисячі гектарів лісу, а також території колишніх сіл, такі як: Лелів, Копачі, Поліське, Грезля, Рудня-Грезлянська, Ковшилівка, Варовичі, Буда-Варовичі, Мартиновичі, Смарагдовий, Волхов, Чистогалівка. Знову згоріла територія Рудого лісу, закрите військове місто Чорнобиль-2, від пожежі постраждало місто Чорнобиль.

До цих пір горить трава та лісова підстилка окремими осередками.

Рятувальники цілодобово займаються ліквідацією пожежі. До гасіння задіяні підрозділи ДСНС спільно з працівниками лісової охорони Державного агентства України з управління зоною відчуження. Всього 366 осіб та 88 одиниць техніки, в тому числі 3 літаки АН-32П та 3 вертольоти ДСНС.

В мережі опубліковано відео, зняте з об’єкта укриття біля ЧАЕС.  Пожежу там видно неозброєним оком і вона все ближче підбирається до ЧАЕС, що може бути дуже небезпечним.

Опубліковані фото пожежі у Чорнобильській зоні, які з допомогою дрона 9 квітня зробив голова Громадської ради при Державному агентстві з управління зоною відчуження Олександр Сирота.

Основними причинами загоряння називають пожежу, яка перекинулася на територію зони відчуження з боку Древлянського заповідника в Житомирській області, коротке замикання ліній електропередач в зоні і навмисні підпали.

Так, за фактом виникнення пожежі у Чорнобильській зоні поліція відкрила кримінальне провадження.

Поліція затримала 27-річного жителя села Рагівка, який влаштував пожежу в зоні відчуження. 8 квітня палію оголошено підозру.

Збитки від масштабної пожежі у Чорнобильській зоні попередньо оцінюють у десятки мільйонів.

До слова, у Києві спостерігалося короткочасне локальне підвищення концентрації цезію-137 у приземному шарі атмосферного повітря в північно-західній частині столиці України, втім науковці запевнили, що вони не несуть загрози життю та здоров’ю людей.

На разі в ДСНС запевняють, що радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень (м. Київ – 0,011 мР/год, Київська область – в межах 0,012 мР/год при допустимому фоні 0,05 мР/год).

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X