Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Масштабна пожежа у Чорнобильській зоні на 11-ий день почала вщухати. ВІДЕО

Масштабні лісові пожежі, які вже 11 день поспіль вирують у Чорнобильській зоні і впритул наблизилися до ЧАЕС, почали вщухати. Як повідомили в ДСНС станом на ранок 14 квітня відкритого вогню немає. Спостерігається незначне тління лісової підстилки окремими осередками.

Локалізовують вогонь на разі на території 4 лісництв: Корогодського, Дитятківського, Паришівського, Луб'янського та Денисовицького.

Всього на території Зони відчуження залучено 500 осіб та 110 од.техніки, це рятувальники та підрозділи Державного агентства з управління зоною відчуження. Задіяна авіація, зокрема 3 літаки і 3 вертольоти. За допомогою інженерної техніки створено близько 110 км мінералізованих смуг.

Радіаційний фон по м. Києву та Київській області, запеняють, у межах норми та не перевищує природних фонових значень (м. Київ – 0,012 мР/год, Київська область – в межах 0,011 мР/год при допустимому фоні 0,05 мР/год).

Нагадаємо, напередодні представники Громадської ради при ДАЗВ та в «Енергоатомы» повідомляли, що вогонь підбирався до 5 енергоблоку ЧАЕС та сховища радіоактивних відходів.

Водночас, як прокоментував директор Департаменту реагування на НС ДСНС України Володимир Демчук, такої загрози немає.

«На даний час загрози для ЧАЕС,сховища відпрацьованого палива та іншим критичним об’єктам в зоні відчуження немає.

Про стабілізацію ситуації в зоні відчуження повідомила сьогодні і  представник пресслужби НАЕК «Енергоатом» Наталія Дегтяренко у Facebook.

«Я вже і не знаю яким Богам дякувати. Напевно все ж таки Древлянським – бо вони свою Землю на призволяще не кидають! Вкотре величезне ДЯКУЮ - пожежникам-рятувальникам і всім небайдужим Людям і Службам. Зокрема Державній інспекції ядерного регулювання України та Державному науково-технічному центру з ядерної та радіаційної безпеки», - написала вона.

За її словами, пожежу навколо ЧАЕС локалізували повністю – продовжують гасити окремі осередки вогню. Території розташування промислових комплексів поводження з твердими радіоактивними відходами (ПКПТРВ) та майданчик будівництва ЦСВЯП вдалось вберегти від пожежі.

«Вчора майже всі сили пожежників-рятувальників були сконцентровані на цій ділянці території. Зараз пожежа зупинена - ситуація контрольована, все спокійно. По ситуації з пожежою на лівому березі річки Прип`ять – інформація уточнюється», - повідомила Наталія Дегтяренко.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

20 квітня о 14:00 на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста Яремче надійшло повідомлення про те, що на річці Прут в місті Яремч...

О 01:33 надійшло повідомлення про сильний дим у під'їзді у триповерховому житлового будинку у м. Львові на вул. Промислова, 16.  ...

О 21:55 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Замарстинівська, на технічному поверсі десятиповерхового житло...

Небайдужі мешканці повідомили до Служби порятунку «101» про песика, що впав у комунікаційний колодязь на вулиці Павла Полуботка Чечелівс...

21 квітня о 03:04 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання будинку, розташованого на вулиці Українській села Саксаг...

X