Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Як у Києві працівники міграційної служби нелегалів через кордон переправляли. ВІДЕО

У ході розслідування матеріалів кримінального провадження працівники столичної поліції встановили групу з восьми службових осіб територіальних підрозділів Державної міграційної служби України, які вимагали та одержували неправомірну вигоду за сприяння в оформленні та видачі паспортів громадян України для виїзду за кордон на ім’я померлих людей.

«Встановлено, що службовці виготовляли фіктивні паспорти на підставі підроблених заяв про видачу документу, використовуючи персональний електронний ключ доступу до системи Державної міграційної служби. Діючи в інтересах осіб, які надавали неправомірну вигоду у розмірі 5 тисяч доларів США, працівниці додавали в електронному вигляді відскановане зображення підробленої заяви, тим самим підтверджували «справжність» виготовлених документів», - розповів заступник начальника управління карного розшуку Головного управління Національної поліції у м. Києві полковник поліції Сергій Сотніков.

Вже відомо, що серед «клієнтів», які отримали фіктивні паспорти для виїзду за кордон, були  громадяни інших держав, які переховуються від органів слідства за кордоном за вчинення тяжких злочинів.

«За адресами проживання й роботи фігуранток, інших співучасників та осіб, що придбали підроблені документи, проведено 18 санкціонованих обшуків та вилучено речові докази. Це – оригінали підроблених паспортів громадян України, фіктивні паспорти, які використовувалися на території України та з метою виїзду за кордон, фіктивні ідентифікаційні коди громадян України, зразки почерку підозрюваних осіб, анкети-заявки на отримання документів громадян України на підставних осіб, які вже померли, комп’ютери, флеш-накопичувачі, мобільні телефони та персональні ключі доступу до системи Державної міграційної служби України, а також предмет, схожий на пістолет. Вилучене направили на експертизу», - додав Сергій Сотніков.

На даний час тривають подальші слідчо-оперативні дії з метою встановлення інших осіб, причетних до вчинення злочину, для притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

За матеріаалми ВК ГУНП у Києві

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X