Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Житомирщині поліція розслідує, хто підпалив суху траву, внаслідок чого згоріло півсела. ВІДЕО

Поліція Житомирщини розслідує масштабну пожежу, яка спалахнула у Романівському районі  кілька днів тому і спалила ледь не півсела, повідомили в обласному відомстві.

Надзвичайна подія трапилася 13 квітня. Попередньо, вогонь із сухої трави перекинувся на село Борятин. За кілька годин 16 хат перетворились на згарище, а люди опинились без даху над головою.

Все почалося з пожежі у лісі та в полі за кілька кілометрів від села, згоріло 2 га трави, втім, через сильний вітер вогонь за ніч пройшов більше 5 км і вже на ранок перекинувся на хати.

 Очевидці згодом розповіли, що хати і сараї спалахували ніби сірники. Люди, навіть не встигли винести із домівок найнеобхідніше,  пише «Суспільне».

Рятувальники приборкували пожежу  майже цілий день. На місці працювали півсотні рятувальників, а  також правоохоронці, лісівники, жителі Борятина та сусідніх населених пунктів,  десятки одиниць спеціальної техніки.

Загасити вдалося аж надвечір. Та вогняна стихія знищила 26 будівель, розташованих на одній вулиці біля поля. Серед них 16 житлових будинків (12 з них пустки) та 11 господарських будівель.

За словами місцевих, згоріло 4 житлові будинки, в яких проживали люди, і 12 будинків, які використовувались, як дачні. Вони використовувались в весняно-літній період. Це люди, які приїжджали на городи.

Всього вогонь знищив 13 га території. Врятувати вдалося 71 будівлю – 28 житлових будинків та 43 господарських будівлі.

Не обійшлося і без постраждалих  - один із рятувальників під час гасіння пожежі отримав опіки верхніх дихальних шляхів та був госпіталізований до лікарні.

Четверо людей залишилися без даху над головою. Двох стареньких бабусь забрали до себе родичі. Ще двох людей поселили у тимчасових помешканнях. У сільраді розповіли, що в селі шукають можливості придбати для погорільців нове житло.

За фактом виникнення пожежі поліція відкрила кримінальне провадження. Відомості про вказану подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна) КК України. Причини загоряння та обставини пожежі наразі встановлюються. 

Зараз правоохоронці шукають того, хто підпалив суху траву, яка призвела до масштабної пожежі в селі.

За чинним законодавством, за підпал і знищення майна зловмиснику може загрожувати від 3 до 10 років ув’язнення.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Житомирська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває вісімсот четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксовано 6...

Контррозвідка та слідчі СБУ зірвали плани фсб із ліквідації Президента України та інших представників вищого військово-політичного керів...

Нагадаємо, 06 травня близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Вибухом пошкодж...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артиле...

Про це голова Херсонської ОВА "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Антонівка, Іванівка, Благовіщенське, Дніпровс...

X