Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Спалах коронавірусу у столичному Медмістечку: лікарня не приймає нових пацієнтів

У Київській міській лікарні №6 зафіксовано спалах коронавірусу, проте заклад повністю не закрили. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

Водночас Медмістечко на разі продовжує надавати допомогу пацієнтам, які раніше були госпіталізовані в терміновому порядку, в тому числі, і з пневмоніями. Але нових пацієнтів не приймає.

 «Так, серед медиків, які захворіли за цей час у столиці, є медики з шостої лікарні - 15 медпрацівників. Більшість з них лікуються вдома, під контролем лікарів», - сказав Кличко.

Він зазначив, що в стаціонарах київських лікарень від коронавірусу сьогодні лікуються 19 медичних працівників.

Загалом, на самоізоляції перебувають 179 медиків, які контактували з пацієнтами, хворими на коронавірус. Зокрема, це - медпрацівники відділень, де лікувалися пацієнти з пневмоніями, у яких потім виявили Covid-19.

«Нагадаю, зараз всіх киян з діагнозом пневмонія обов'язково тестують на коронавірус. А в усіх медичних закладах, звідки лікарів відправили на самоізоляцію чи лікування, провели протиепідемічні заходи. Та тимчасово призупинили ургентну госпіталізацію в ці медичні заклади. Всі медики, які контактували з хворими, проходять обов’язкове ПЛР- тестування на Covid-19», - додав Кличко.

Натомість, як вдалося дізнатися УНН, захворіли медики з відділень неврології, кардіології, терапії та травматології. Зараз частина медиків відправлені на лікування в Олександрівську лікарню, інші - знаходяться на амбулаторному лікуванні.

Причина масового зараження лікарів і медсестер банальна - відсутність належного захисту: персонал не забезпечили захисними костюмами, респіраторами, рукавичками і окулярами.

Як повідомлялося, станом на ранок 16 квітня, у Києві підтверджено 644 випадків Covid-19. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 32 особи. Зазначається, що у Києві серед хворих на коронавірус одужали 27 людей.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

01 травня о 00:36 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу на Харківському шосе. Загоряння сталося в квартирі на 5 повер...

На Львівщині було зафіксовано перших два випадки укусу змій. Зокрема, в реанімаційне відділення Яворівської центральної лікарні посту...

Напередодні, о 19:55 від, представників національної поліції до Служби порятунку  надійшло повідомлення про те, що в квартирі багат...

О 12:08 до оперативно-диспетчерської служби Білоцерківського району надійшло повідомлення про пожежу за адресою: с. Ненадиха, вул. Садов...

Вранці до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в квартирі двоповерхового житлового будинку, розташованого на вулиці В...

X