Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

В Україну під час обміну повернулися 20 полонених із окупованого Донбасу: повний список. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Обмін полоненими, яких утримували бойовики в окупованому Донбасізавершився. Україна повернула з окупованих територій 20 своїх громадян.

Про це повідомили в Офісі президента.

"Відбувся черговий етап взаємного звільнення утримуваних осіб - ми повернули 20 своїх громадян, які перебувають у неволі на тимчасово окупованих територіях", - повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

За його словами, взаємне звільнення відбулося в рамках формату "всіх на всіх".

В ОПУ оприлюднили список звільнених громадян, яких утримували на території окремих районів Донецької області (ОРДО):

Алакоз Олександр (цивільний)

Гриненко Микола (військовий)

Ілюхін Микола (цивільний)

Карась Володимир (правоохоронець)

Костєв Євген (цивільний)

Помеляйко Олександр (цивільний)

Садовський Олександр (цивільний)

Сірик Вадим (цивільний)

Шайдов Віктор (військовий)

Також оприлюднено список звільнених громадян, яких утримували на території окремих районів Луганської області (ОРЛО)

Желдак Віталій (цивільний)

Можаєв Валентин

Миронич Сергій

Полозов Микола (цивільний)

Попова Алевтина (цивільна)

Русинов Сергій (цивільний)

Сливка Іван (цивільний)

Сливка Олександр (цивільний)

Табачний Олександр (цивільний)

Штиль Олександр (цивільний)

Яковенко Олександр (цивільний)

Обмін прокоментував і президент Україні Володимир Зеленський.

«Для нас  наші громадяни такі самі герої, тому що вони були за ґратами вони захищали нашу країну, Україну, наш суверенітет, нашу цілісність», - сказав він.

Глава держави також уточнив, що у планах влади повернути всіх українців, які перебувають у полоні.

«Ми повертаємо всіх і рамках Мінських домовленостей і рамках домовленостей Нормандської четвірки, ми звільняємо всіх. І будемо боротися, поки кожен українець не повернеться додому», - сказав Зеленський.

В той же час російські ЗМІ пишуть, що обмін утримуваними особами між бойовиками «ЛНР» та Києвом пройшов за формулою «11 на 4», так як 3 особи відмовилися повертатися на окуповані території, передає glavcom.

Це підтвердила і  представниця ОРЛО в робочій підгрупі з гуманітарних питань Ольга Кобцева.

«Ми передали 11 осіб. У результаті опитування осіб, які повинні були бути передані «ЛНР», три людини виявили добровільне бажання залишитися на території України», - підкреслила вона.

Натомість представник "ДНР" Дарина Морозова повідомила в коментарі ТАСС, що обмін між Донецьком і Київом відбувся за формулою "10 на 9", одна людина від обміну відмовилася. Як зазначив "омбудсмен ДНР", Київ під час обміну полоненими передав "ДНР" 10 осіб.

Раніше Офіс Президента заявив, що тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі (Україна - ОБСЄ - Росія) домовилася про обмін утримуваними особами не пізніше Великодня.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X