Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Повітря у Києві та 5-ти областях України стало чистішим і безпечним

Стан повітря у Києві значно покращився. Київ опустився на нижчі щаблі  і посів 89 сходинку у світовому рейтингу забруднення повітря у містах.

Про це свідчать дані ресурсу Iqair, що відстежує рівень забруднення повітря в режимі реального часу.

Станом на 16.25 понеділка Київ займає 89-е місце за рівнем забруднення повітря з індексом 15.

При цьому зовсім нещодавно – о 14:20 неділі, українська столиця займала 27-е місце за рівнем забруднення повітря з індексом 68. Ситуація в Києві описувалася як «помірна».

Про покращення якості повітря розповів і заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко на спільному брифічнгу ДСНС, МВС і РНБО.

“Станом на 20 квітня, завдяки зусиллям наших пожежних та деякій зміні синоптичної ситуації, зокрема, зміні напрямку вітру та короткочасні дощі, якість атмосферного повітря у Житомирській та Київській областях, де спостерігались найбільші осередки пожежі, а також у м. Києві значно поліпшилась”, - сказав спікер.

За його словами, ще вчора метеостанції Житомирської, Київської, Чернігівської, Вінницької та Полтавської областей відмічали задимленість, або дим, то, станом на ранок 20 квітня, такі явища вже відсутні.

«Наразі якість атмосферного повітря у Києві до звичайної для цього періоду весни. Завислі речовини — пил та залишки горіння, - близькі, або дещо вищі до гранично допустимих концентрацій. Вміст у повітрі діоксиду сірки, діоксиду азоту, окису вуглецю та формальдегіду близький до ГДК і нижче. За даними гідрометеорологічної мережі радіаційний фон знаходиться в межах норми», - сказав синоптик.

Також Анатолій Прокопенко зауважив, що у найближчі 5 діб в Україні без опадів, лише 20 квітня у південних та східних, а 21 квітня у східних та більшості північних областей, місцями пройдуть невеликі дощі.

“У Житомирській та Київській областях також без опадів, проте невеликі короткочасні дощі можливі з 25 квітня”, - підсумував він.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X