Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Почаїв закрили на в’їзд і виїзд через спалах коронавірусу, є летальний випадок. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Місто Почаїв, де розташована Почаївська лавра, із 21 квітня місцева влада закриває на в'їзд/виїзд. Про це повідомив перший заступник голови Кременецької райдержадміністрації Вячеслав Онишкевич у Facebook.

"…Відбулось позачергове засідання районної комісії з ПТЕБ та НС. Зважаючи на різке зростання захворюваності на COVID-19 в м. Почаїв з 10:00 год. 21.04.2020 року вводиться заборона на в'їзд/виїзд з карантинної зони міста", - наголосив Онишкевич.

Він додав, що за попередню добу офіційно у м. Почаїв підтверджено 13 випадків зараження вірусом COVID-19, загалом у Кременецькому районі підтверджено 42 випадки.

Онишкевич наголосив, що з 21 квітня у Почаїв зможе заїхати лише спецтранспорт, котрий впливатиме на забезпечення життєдіяльності міста і лише за відповідними перепустками.

Жителів Почаєва, які на даний час перебувають за межами рідного міста просять у терміновому порядку повернутися додому.  Натомість гостям Почаєва рекомендують якнайшвидше залишити його.

На думку влади, лише суворе дотримання карантинних обмежень зможе зупинити різке зростання випадків коронавірусної інфекції.

Відомо також, що у містечку Почаїв одразу майже 3 десятки медиків місцевої лікарні помістили на обсервацію, а медичний заклад зачинили. Коронавірус діагностували в чотирьох медсестер.

Є і летальні випадки. Як повідомляє galas.te, 19 квітня в Тернопільській лікарні швидкої допомоги померла 43-річна жінка з Почаєва. Пацієнтка поступила в Почаївську районну лікарню 15 квітня. На Великдень, 19 квітня, о 19:30 жінку у важкому стані перевели в Тернопільську лікарню швидкої допомоги. В неї підтвердили коронавірус.

Крім того, МОЗ та місцева влада  підозрює, що в Почаївській лаврі — масове захворювання на коронавірус, але не може це підтвердити, тому що настоятель відмовляється від співпраці. Крім того є також звернення консула Молдови про зараження восьми паломників, які відвідували Почаївську лавру.

Правда, перед Великоднем у святині рятувальники провели дезинфекцію

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Тернопільська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

20 квітня о 14:00 на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста Яремче надійшло повідомлення про те, що на річці Прут в місті Яремч...

X