Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Масштабні пожежі в Чорнобильській зоні: ЄС готовий допомогти Україні. ВІДЕО

Європейський союз готовий надати Україні комплексну підтримку для приборкання пожежам у Чорнобильській зоні. ЄС моніторитиме ситуацію із лісовими пожежами в зоні відчуження.

Про це повідомив у Твіттері посол в ЄС і Бельгії Микола Точицький.

Він розповів, що розмовляв з єврокомісаром з питань кризового менеджменту Янезом Ленарчичем, який запевнив, що ЄС готовий підтримати Україну у врегулюванні ситуації з пожежами в Чорнобильській зоні.

"Радий був почути, що ситуація під контролем. ЄС буде й далі вести моніторинг і буде й далі готовий надати допомогу, допоки пожежі не будуть повністю ліквідовані", – написав у твіттері , у свою чергу, Ленарчич.

Єврокомісар уточнив, що моніторинг проводитимуть за допомогою Системи реагування на надзвичайні ситуації Copernicus Європейської комісії. За даними цієї системи супутникового моніторингу, пожежі в Чорнобильській зоні спалахнули ще 2 квітня, хоча в Україні про них офіційно повідомили 4 квітня.

Тим часом у Зоні відчуження вже 3-ій тиждень поспіль понад 1200 пожежних за підтримки спецтехніки та авіації продовжують приборкувати пожежі. За даними ДСНС, гасіння відбувається на території  5-ти  лісництв: Корогодського, Луб`янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв.

Основні зусилля спрямовані на локалізацію 3 осередків (с. Розсоха, с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та двох торф’яників в осередках пройдених вогнем.

Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково вісім шляхопрокладачів Збройних Сил України. Інженерною технікою створено 515 км мінералізованих смуг.

В ДСНС запевнили, що загрози об’єкту Укриття, сховищу радіаційних відходів та іншим критичним об’єктам Зони відчуження немає, а радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X