Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Порушення карантину у Святогірській і Почаївській лаврах: поліція почала кримінальні провадження

Більшість українців зрозуміли небезпеку епідемії коронавірусу і переважно святкували Великдень вдома,  однак не всі. Правоохоронці зафіксували 19 випадків порушення карантину, зокрема у таких святинях, як Святогірська і Почаївська лаври.

Богослужіння у храмах відбулися з порушеннями карантинних обмежень: під час служби перебувала велика кількість осіб, які не дотримувалися потрібної дистанції, частина прихожан були без масок.

При цьому Божественна літургія у Почаївській Свято-Успенській лаврі відбулася за участю великої кількості вірян.

А згідно із попередніми домовленостями з духовенством лаври, богослужіння мало проводитися на прилеглій території, а не в храмі.

Пасхальне богослужіння розпочалося о 23:00. В цей час поліцейські зафіксували скупчення людей у храмі, ще кілька десятків прихожан перебували на вулиці. Переважна більшість не дотримувалися дистанції.

Окрім того, під час релігійної відправи духовенство відчинило двері монастиря, й віряни, всупереч встановленим обмеженням, почали заходити всередину.

Схожа картина спостерігалася і у Святогірській Свято-Успенській лаврі: було зафіксовано зібрання кількасот людей, які не дотримувалися дистанції та частина з них перебувала без масок.

Трансляцію богослужіння оприлюднено на YouTube-каналі "Святогірська Лавра". На відео видно, що люди навіть не намагаються дотримуватися дистанції і цілують руки священника, який вів службу.

За обома фактами розпочато кримінальні провадження за статтею 325 Кримінального кодексу України. Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від  5-ти до 8-ми років.

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Об 11:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання в одному з помешкань багатоповерхівки, розташованої на вулиці Покр...

Ми розшукуємо чотирнадцятирічну Вікторію Пушкар. Двчинка мешкала на лівобережжі Херсонщині у селищі Абрикосівка, яке залишається в окупа...

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

О 18:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у пров. Козацький в с. Говтвянчик Полтавського району у колодязь без ...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

X