Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Кабмін продовжив карантин в Україні до 11 травня

Загальноціональний карантин в Україні, як і прогнозувалося, продовжено до 11 травня. Таке рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України сьогодні, 22 квітня.

Карантинні обмежені на цей період також будуть продовжені. Заборонено проведення масових заходів,  зупинено навчальний процес у школах та університетах, змінено роботу транспорту.

Прем'єр Денис Шмигаль зауважив, що пік епідемії коронавірусу в Україні очікують у період з 3 по 8 травня. Він додав, що Кабмін може пом'якшити низку обмежувальних заходів вже з 11 травня.

«Якщо епідеміологічна ситуація буде сприяти, то 11 травня ми зможемо говорити про відкриття парків, скверів, закладів торгівлі непродовольчих товарів, можливо, інші пом'якшувальні заходи, які анонсують на початку травня»,– сказав Шмигаль.

Очільник уряду зазначив, що під час ухвалення рішення про продовження карантину Кабмін спирався на моделювання аналітиків НАН України та дані МОЗ. Згідно з ними, пік захворюваності може настати на початку травня.

Водночас в уряді запевнили, що мають чіткий план виходу з карантину. Він складається з 5 етапів. Стартову точку цього плану називають «День К». Для його початку є 2 умови. По-перше, якщо протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання у країні не змінюється або коливається в межах 5%. По-друге, лікарні заповнені пацієнтами з COVID-19 менш ніж на 50%.

За розрахунками Кабміну, «День К» має настати 12 травня. А до цього потрібно продовжувати носити засоби індивідуального захисту, дотримуватися соціальної дистанції та робити постійну дезінфекцію.

«Україна неодмінно повернеться до звичного ритму життя, але загроза, на жаль, найближчим часом не зникне. І ми разом з усім світом маємо навчитися жити за нових умов», - наголосив прем'єр.

Нагадаємо, в Україні обмеження через пандемію коронавірусу введені 23 березня, 6 квітня карантин був посилений і  мав завершитися 24 квітня.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X