Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Жорсткий карантин у Подільську: у поліції вважають, що місцева влада вчасно не відреагувала на спалах коронавірусу

На Одещині у місті Подільськ, яке закрили на карантин через спалах коронавірусу, зокрема серед медиків, посилюють карантин. Вирішили заборонити пасажирські перевезення на міських маршрутах та в режимі таксі. Інформацію про це оприлюднили на офіційному порталі Подільська.

На території міста ухвалили рішення створити 5 контрольно пропускних пунктів.

На контрольно-пропускних пунктах пропускатимуть спецтранспорт, важливий для життєдіяльності міста; людей, які працюють чи проживають у місті за наявності довідки з підприємств. Рух транзитного транспорту через місто заборонений.

Також вирішили заборонити роботу усіх підприємств, що здійснюють прийом громадян, окрім торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та медичними виробами, технічними та іншими засобами реабілітації, ветеринарними препаратами й кормами.

Співробітники закладів мають бути забезпечені всіма засобами захисту, а відвідувачі - перебувати у приміщеннях по 1 людині на 20 квадратних метрів. Продовжать працювати фінансові установи, ветеринарні клініки та заклади, що надають медичні послуги на тих самих умовах.

Тимчасово закривають усі релігійні організації, церкви і храми. До особливого розпорядження закривають доступ до кладовищ, окрім поховання померлих. Поминальні дні переносять на Троїцьку батьківську поминальну суботу - 6 червня.

У Подільській міській лікарні припинили амбулаторний прийом та госпіталізацію ургентних хворих. Всіх, хто знаходиться на стаціонарному лікуванні та медичний персонал лікарні перевірять на коронавірус за допомогою ПЛР-тестів. Усіх працівників старших за 60 років відправлять на самоізоляцію терміном на 14 днів.

Подільський міжрайонний відділ лабораторних досліджень проводитиме моніторинг захворюваності на ГРВІ, пневмонії й підозри на COVID-19 серед місцевого населення. Й визначатиме джерело інфікування та коло контактних осіб у разі виявлення захворювання на коронавірус.

Мешканцям Подільська рекомендують мінімізувати перебування у громадських місцях до закінчення карантинних заходів.

Водночас, як заявив під час брифінгу в обласній адміністрації заступник начальника регіонального главку Нацполіціі Сергій Махотін, подільська влада не вжила всіх необхідних заходів для недопущення поширення коронавірусу в районі, передають "Факти".

Вирішується питання про внесення інформації до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо посадових осіб та їх роботи з протидії поширенню коронавірусу.

Голова обласної адміністрації Максим Куций, у свою чергу, повідомив, що в Подільському будуть посилені карантинні заходи, зокрема, санобробки вулиць і під'їздів.

За його словами, ще тиждень тому комісія з надзвичайних ситуацій рекомендувала райадміністрації і мерії міста закрити ринки, обмежити масові зібрання людей і додатково провести санітарні заходи.

Нагадаємо, напередодні у місті Подільськ міську лікарню зачинили на двотижневий карантин через спалах коронавірусу. У місті підтверджено 38 випадків хвороби, серед них 8 медиків, помер сімейний лікар.

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X