Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Шукали кількома селами і з вертольотами: на Харківщині знайшли мертвою 6-річну дівчинку. ВІДЕО

На Харківщині знайшли 6-річну Мілану Шевельову, яка пішла гуляти з братиком і зникла, але, на жаль, неживою.

Трагедія трапилася у маленькому селі Соснівка Золочівського району.

Дівчинка разом з батьками приїхала у неділю, 26 квітня, у гості до бабусі із Харкова. Близько 6-ї вечора Мілана разом з двоюрідним братом-однолітком вийшла з дому погуляти. Брат катався на велосипеді, а Мілана бігала за ним. Хлопчик повернувся додому сам, без сестри.

Як розповідають в самому селі, діти щось не поділили, і хлопчик скотився з гірки і поїхав, а дівчинка залишилася.

Схвильована бабуся кинулася шукати внучку, проте безуспішно. Рідні звернулися по допомогу до поліції і рятувальників і того ж вечора розпочали пошуки.

Мешканці Соснівки, а також із навколишніх сіл, разом з рятувальниками, кінологами, Нацгвардією, курсантами ХНУВС та НАНГУ, місцевою владою та поліцією весь вечір 26 квітня, а також ніч на 27 квітня, прочісували околиці. Волонтери кинули клич у соціальних мережах і незабаром до групи селян додалися інші небайдужі мешканці з інших районів.

Також спеціально підняли в небо вертольоти. До пошуків Мілани були задіяні півтисячі людей.

Пошуки ускладнювалися тим, що всю ніч йшов дощ і собаки не могли взяти слід. Правоохоронці встигли прочесати ліс та водойми.

"В ту ніч дув пронизливий холодний вітер і лив дощ. Земля липнула до ніг, але люди працювали до самого ранку ", - розповіли в сільраді села Світличне, якому і підпорядковується Соснівка, пише OBOZREVATEL .

"На місці були й правоохоронці, і МНС – прочесали ліс, світили тепловізорами – дівчинки ніде немає. Водолази перевірили дно водойми в селі Соснівка – там теж порожньо, - процитувало  слова волонтерів видання "Місто Х".

Як стверджують місцеві жителі, загубитися в Соснівці дуже складно, оскільки село маленьке і всі один одного знають. Чужих за останню добу в селі не було – їх би відразу помітили.

"Величезна кількість людей і автомобілів в окрузі 10-15 кілометрів. На питання, де шукати, відповісти неможливо! Здається, що шукали вже скрізь, причому багаторазово. І будинки всі перевірили, й погреби, і горища, всі посадки, і ліси, і поля", - додав волонтер Костянтин.

Дівчинку знайшли на наступний день, 27 квітня вже надвечір. Її тіло пошуковці виявили на краю поля за 8 кілометрів від села Соснівка.

Люди припускають, що дівчинка заблукала і могла йти на яскраве світло Гоптівки, митного пункту. Але сил у дівчинки не вистачило. До того ж ніхто не знайшов біля неї окулярів, а сама Мілана погано бачила.

Як повідомили в поліції, ймовірно, дитина померла від переохолодження.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення Розпочалася сімсот шістдесят п’ята доба широко...

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення...

За даними слідства, 28 березня близько 15:20 російська армія вкотре обстріляла Херсон.   В зоні ураження снарядів опинилося...

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

X