Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Активісти "Хто замовив Катю Гандзюк" вважають, що справу "злили" і провели акції протесту. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Для перегляду відео натисніть на зображення

Для перегляду відео натисніть на зображення

Активісти незадоволені фіналом розслідування вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк і провели напередодні ввечері низку акцій протесту. 

Нагадаємо, напередодні Служба безпеки України спільно з Офісом Генпрокурора заявили, що завершили досудове розслідування вбивства Гандзюк і назвали замовників. Серед головних підозрюваних -  голова Херсонської облради Владислава Мангера, а допомагав йому у цьому помічник-консультант депутата цієї ж ради Олексій Левін. 5 обвинувачених у виконанні злочину раніше визнали свою провину та пішли на угоду зі слідством, суд виніс їм вироки.

Водночас активісти вважають, що замовник злочину Владислав Мангер домовився з прокуратурою на найвищому рівні і справу «злили». Про це вони написали у Facebook у спільноті "Хто замовив Катю Гандзюк".

«Друзі, разом із вами ми зробили дуже багато, аби покарати усіх причетних до вбивства Катерини Гандзюк. Сьогодні справу злили», - йдеться в повідомленні.

Активістів не влаштовує рішення про завершення досудового розслідування, бо до кінця розслідування ще 3 місяці. Слідчі дії та негласні слідчі дії – незавершені, додаткові докази не зібрані.

До того ж організатор злочину Олексій Левін так і не дав свідчень і заявив про відмову співпраці зі слідством. Ймовірно, Мангер навіть заплатив Левіну та його рідним за мовчання. Все вкупі може допомогти підозрюваним отримати виправдовувальний вирок у суді, переконані активісти.

Напередодні у Києві на Банковій під стінами Офісу президента пройшла акція протесту.

Протестувальники звинуватили генпрокурорку Ірину Венедіктову в розвалі справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк та вимагали від президента України Володимира Зеленського пояснень.

Активісти також вимагали звільнити очільницю Офісу генерального прокурора України та зажадали пояснень від глави держави.

До протестувальників вийшли прессекретар президента України Юлія Мендель та прокурор у справі Андрій Сенюк. Потім вийшов і заступник генпрокурора Олексій Симоненко, поки відповідальний за справу Катерини Гандзюк.

Симоненко заявив, що нові докази у справі відсутні, тому її передали до суду. При цьому, за його словами, тих доказів, які вже зібрані, досить. Він додав, що прокуратура розрахувала час, щоб захист підозрюваних встиг ознайомитися з матеріалами справи, яких більше 50 томів.

Згодом активісти прийшли і під помешкання самої Генпрокуроки Ірини Венедіктової через завершення розслідування справи. Активісти вимагали її відставки. Люди скандували «Венедіктова виходь». Також на тротуарі під будинком написали «Тут живе подруга вбивць Гандзюк», повідомляє «Громадське».

За словами організатора ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" Марини Хромих, активісти виявилися незадоволеними зустріччю з представниками прокуратури, які займаються справою.

«Ми переконалися, що Олексій Симоненко абсолютно не розбирається у справі, що ніхто з представників ГПУ не збирається шукати замовників вбивства», — сказала вона.

За словами активістів, аналогічна акція протесту пройшла і у Дніпрі на Європейській площі. 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

X