Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Рівненщині від пневмонії помер 15-річний хлопець, рідні звинувачують сімейню лікарку у халатності

У Рівненській обласній дитячій лікарні в реанімації помер 15-річний хлопчик з багатодітної сім'ї із села Борбин Млинівського району. Трагедія трапилася 24 квітня, майже пів доби лікарі боролися за життя дитини, однак не змогли його врятувати, пише Rivne.media.

До Рівного в лікарню його в тяжкому стані привезли напередодні із Млинівської центральної районної лікарні. Хлопець скаржився на біль у спині.

Спочатку подумали, що причина – травмування спини. 2 тижні тому хлопчина посварився на подвір'ї із своїм 12-річним братиком. Після сварки молодший брат кинув каменем у старшого і поцілив тому в спину.

До слова, хлопці зростають у багатодітній сім'ї - їхня мама разом зі своїм співмешканцем разом виховують 10 дітей. На момент конфлікту між братами вона саме перебувала у пологовому будинку.

Щодня 15-річному підлітку ставало все гірше, біль в спині не проходила, а посилювалася. Тож звернулися до свого сімейного лікаря. Вважали, що все це - через отриманий удар.

А коли хлопчину перевезли із районної лікарні до обласної у Рівному, схоже, вже було надто пізно. Лікарі увесь вечір і усю ніч намагалися врятувати життя хлопця, але на ранок наступного дня він так і не прийшов до тями і помер.

Медики з лікарні повідомили про цей факт до поліції, які почали розслідувати цю справу за фактом умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого - відкрили кримінальне провадження за част. 2 ст. 121 ККУ. Тіло хлопчика направили на судмедекспертизу.

І ось 26 квітня, поліцейські отримали результати розтину, які відкрили нові факти у цій справі. Так, згідно з лікарським свідоцтвом, 15-річний хлопець помер від двобічної тотальної гнійної плевропневмонії. Тож у поліції одразу відкинули версію смерті від удару каменем, а справу перекваліфікували на част. 1 ст. 115 ККУ умисне вбивство із відміткою «природна смерть».

Також слідчі розпочали досудове розслідування за нововиявленим фактом - неналежним виконанням професійних обов’язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому (част. 2 ст. 140 ККУ). Підозрюють, що якби сімейна лікарка сумлінніше дослідила стан здоров'я хлопчика, то виявила б важку пневмонію, від якої той і помер. Слідчі дії у цій справі - тривають.

До слова, померлому підлітку також зробили ПЛР-тестування, аби визначити, чи не був той хворим на коронавірус. Результат показав відсутність COVID-19 в його організмі.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Рівненська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

В ніч на 29 березня, окупанти завдали чергового удару по Київській області. В одній з територіальних громад внаслідок падіння уламкі...

Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини: Ветеринарне, Висока Яруга, Красне, Синьківка...

 67-річного чоловіка травмовано внаслідок падіння БпЛА в Пологівському районі Про це повідомив у телеграм-каналі голова Запорізь...

Чергова масована атака на область. Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Пошкоджені кілька...

У ніч на 29 березня 2024 року противник завдав потужного ракетного-авіаційного удару по об’єктах паливно-енергетичного сектору України, ...

X