Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Кропивницькому СБУ перешкодила бізнесмену вивезти велику партію масок за кордон, а він заявив, що частково пошив їх власноруч. ФОТО

бізнесмен Артем Бородін

Служба безпеки України повідомила, що викрила і блокувала у Кропивницькому реалізацію за кордон великої партії захисних масок, що заборонено урядом до експорту.

За даними відомства, місцевий бізнесмен намагався налагодити протиправний механізм продажу захисних масок до деяких країн Північної Америки та Євросоюзу. Своїх клієнтів він підшукував на спеціалізованих інтернет-платформах і пропонував замовникам одержувати відправлення через міжнародні поштові сервіси.

В СБУ також стверджують, що ділок вносив до поштової декларації неправдиві відомості щодо відправника та вмісту поштового відправлення.  

Партію масок вилучили під час огляду на митному посту «Спеціалізований» Київської митниці. У черговій бандеролі правоохоронці виявили 3 тисячі засобів захисту, які ділок планував продати зарубіжним клієнтам за 3 тисячі американських доларів, повідомляє СБУ.

У відомстві зазначили, що чоловік також планував відправити за межі України ще понад 10 тисяч масок, і це в розпал коронавірусу в Україні.  

Натомість бізнесмен, яким виявився Артем Бородін, інформацію СБУ частково спростував. Він заявив, що маски разом із дружиною частково пошили власноруч, а частково купив у місцевого підприємця, – передає місцевий портал CBN.

«Документи на них у мене є. Через “Укрпошту” відправив їх замовникам 6 квітня. На той момент діяла заборона на продаж та пересилку за кордон тільки медичних масок. Саморобні маски заборонили вивозити лише 15 квітня, а мої посилки затримали 9-го та відправили на експертизу. Результатів експертизи до вчорашнього дня не було. Я був запрошений до СБУ та дав усі пояснення майже відразу після 9 квітня. А вчора я зі ЗМІ дізнався про заяву СБУ», - розповів Артем Бородін.

За його словами, загальна кількість масок менше 1500, а не 3000, як у звіті. Відправлялися вони різним покупцям від однієї до 15 штук за різними адресами у європейські країни та США.

Артем Бородін також зазначив, що дуже хоче дізнатися в суді, які саме закони він порушив.

Обурливий пост написала також мати бізнесмена Тетяна Бородіна – кухар у 3-му полку спецпризначенців у Кропивницькому у Facebook, де висловила своє бачення ситуації. 

«Відправив він їх 6-го квітня (заборони на не медичні маски не було !) , 9-го квітня їх арештовують в Києві , до сьогоднішнього дня проводять експертизу , хоча , коли відкрили посилку в Києві , скривились , бо ж побачили , що маски кустарні ! Видали закон заднім числом (15-го) про те , що не можна пересилати будь-які маски -- але він був виданий і підписаний точно після 6-9-го !»-  обурилася жінка.

За словами схвильованої матері, її син – підприємець, який чесно працює та сплачує податки. Він не мав сумнівів, що чинить законно, продаючи маски, які родина виготовила за допомогою швейної машинки власними силами.

"Дєлок" -- це мій син , малий підприємець , на чиї чесні податки ви отримуєте не малі зарплати ! І він , маючи трьох малолітніх дітей та вагітну дружину , вже декілька місяців як , з вашої подачі , залишився без роботи ! За комуналку , податки , за те , що діти їсти хочуть , вам писати , чи ні ?!!!"– запитала жінка у представників СБУ.

Тим часом, за матеріалами СБУ Державною фіскальною службою вирішується питання щодо вилучення партії засобів захисту та притягнення бізнесмена до адміністративної відповідальності.

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей...

У ніч на 18 квітня 2024 року противник атакував 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із районів Приморсько-Ахтарськ – рф та мису Ча...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "Протягом доби ударів по м. Харків не зафіксовано. Окупа...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Михайлівку, Берисла...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області...

X