Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Кабмін дозволив підприємцям відкрити продовольчі ринки на час карантину, але висунув вимоги

Уряд дозволив роботу продовольчих і аграрних ринків з 1 травня. Вони знову можуть відкритися, незважаючи на введений карантин в країні, якщо виконають відповідні санітарні норми.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні Кабміну сьогодні 29 квітня, йдеться у телеграм-каналі прем'єра Дениса Шмигаля.

"Сьогодні уряд підтримав критерії, розроблені МОЗ та Мінекономіки, які дають змогу ринкам відновити свою діяльність. Основною умовою їхньої роботи є рішення відповідного територіального органу Держпродспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог", – заявив Шмигаль.

За його словами, основною умовою роботи продовольчих ринків є рішення відповідного територіального органу Держспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог.

Так, доступ до ринків, як продавців, так і відвідувачів, буде можливий виключно за наявності маски і проходженні безконтактного температурного скринінгу.

При вході на ринок мають бути в наявності антисептики, а на кожного покупця має припадати не менш ніж 10 м. кв.

Крім того, кожні 3 години необхідно проводити дезінфекцію поверхонь і прибирання наприкінці робочого дня. Біля ринку не повинно бути стихійної торгівлі.

Продавці повинні дотримуватися дистанції в три метри і використовувати захисні екрани між собою і покупцями.

До того ж будуть додаткові елементи контролю. Мовиться про участь двох інспекторів Держпродспоживслужби на кожному з таких ринків.

Як пояснив під час брифінгу міністр розвитку економіки Ігор Петрашко, 30 квітня постанову Кабміну має опублікувати газета "Урядовий кур'єр", і після цього роботу ринків буде відновлено. Виходить, що ринки в Україні запрацюють з 1 травня.

Втім відкритися зможуть далеко не всі. Наразі йдеться тільки про 280 продовольчих ринків по всій Україні. Всі вони підтвердили, що можуть працювати в умовах карантину. Запустити можуть й інші торгові майданчики, але тільки якщо вони пройдуть перевірку і підтвердять, що можуть виконати умови.

Нагадаємо, Україною прокотилася низка мітигнів підприємців, фермерів та аграріїв  через закриття продовольчих ринків:  їм нікуди подіти свою продукцію. Ринки в невеликих населених пунктах "годували" місцевих жителів, а після їхнього закриття вони фактично залишилися без заробітку.

Вимагали відкриття ринків з 1 травня  і сьогодні 29 квітня,  на акції протесту підприємців під Кабміном.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Об 11:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання в одному з помешкань багатоповерхівки, розташованої на вулиці Покр...

Ми розшукуємо чотирнадцятирічну Вікторію Пушкар. Двчинка мешкала на лівобережжі Херсонщині у селищі Абрикосівка, яке залишається в окупа...

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

О 18:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у пров. Козацький в с. Говтвянчик Полтавського району у колодязь без ...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

X