Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Скандал із медичними масками із «Мрії»: в Офісі президента пояснили, чому вантаж був частково гуманітарним

Медичний вантаж, який доправив із Китаю літак «Мрія» минулого тижня,  був не лише гуманітарним, а й комерційним. Про це заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко розповів у коментарі "Українській правді".

Він запевнив, що за рейс, який до слова, коштував до одного мільйона доларів, заплатили не із державного бюджету.

«Все дуже просто, як і говорив президент, цей літак оплачувався не із державного бюджету. Він оплачувався комерційними структурами», - сказав Тимошенко.

Загальний вантаж, який змогла за один рейс перевезти "Мрія", сягнув понад 103 тонн. Він умістив 12 мільйонів масок, 260 тисяч захисних окулярів та 100 тисяч захисних костюмів.

«Гуманітарний вантаж везли для того, щоб його роздавати в лікарні та інші заклади, де необхідна ця гуманітарка. Тут немає жодного секрету. Там на цьому літаку був як гуманітарний, так і комерційний вантаж», - зазначив Тимошенко.

Нагадаємо, скандал розгорівся цього тижня, коли стало відомо, що частина масок, які доправила «Мрія» отримають не лікарі, а продаються  в «Епіцентрі».

В ЗМІ також потрапив лист, де народний депутат Олександр Герега начебто написав меру Києва Віталію Кличку та нардепам і запропонував купувати медичні товари у його компанії "Епіцентр К".  У  ньому зазначалося, що засоби захисту доставив літак "Мрія". Копію цього листа опублікувало видання "Українська правда".

Як відомо, "Епіцентр" належить родині Герегів. Олександр Герега є народним депутатом і за законом не може займатися комерційною діяльністю. Тим паче, просити службовців купувати щось на своєму підприємстві і впливати на держзакупівлі. Це передбачено законом "Про запобігання корупції".

Помічниця нардепа повідомила, що лист на ім’я Кличка надіслаи помилково, і в цій справі наразі розбираються, пише «24 канал».

В "Епіцентрі" також зазначили, що надали пропозицію "по забезпеченню засобами захисту та дезінфекції органам місцевого самоврядування, підприємствам, закладам охорони здоров’я та партнерам".

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

До Миргородського райвідділу поліції надійшло повідомлення від працівників швидкої допомоги про смерть дитини. Тіло 13-річного хлопчика ...

X