Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Януковича сьогодні чекають у ДБР на допит у справі про держраду екскерівника Генштабу Замани

Колишнього президента-втікача, який нині переховується в Росії, Віктора Януковича сьогодні чекають на допит у ДБР.

Відповідна повістка була опублікована на сайті  відомства ще тиждень тому. Місце проведення – .вул. Петлюри, 15, каб. 513. Янукович має з’явитися до слідчого третього відділу Управління з розслідування кримінальних злочинів, скоєних військовослужбовцями, Головного слідчого управління ДБР.                                                                          

Експрезидента викликали для проведення слідчих дій у справі щодо колишнього начальника Генерального штабу ЗСУ Володимир Замани, якого підозрюють у державній зраді.

При цьому адвокати колишнього президента забажали, щоб їхнього клієнта допитали по відеозв'язку і мали намір сьогодні з’явитися у ДБР із відповідною заявою про долучення Януковича до всіх слідчих та процесуальних дій у справі щодо Замани. Про це повідомив адвокат  Віталій Сердюк, повідомляє УНН.

Також за його словами, Янукович готовий надати інформацію, щодо аналогічної справи за фактом умисної здачі Криму.

"Ми зацікавлені в повному та всебічному розслідувані. Буде подана заява в якій проситимемо ДБР долучити участь Януковича шляхом відеоконференції в усіх без виключення слідчих та процесуальних діях по даній справі",- зазначив адвокат.

Нагадаємо, 24 травня Київський апеляційний суд звільнив з-під варти колишнього начальника Генерального штабу - головнокомандувача Збройних сил Володимира Заману.

Слідство наполягає, що він протягом 2012-2014 років розформував 70 військових частин і з'єднань, а також скоротив особовий склад Збройних сил України більше, ніж передбачалося законом.

У травні Головна військова прокуратура завершила розслідування кримінального провадження стосовно Замани за підозрою в державній зраді.

Замана вважає замовниками свого кримінального переслідування колишніх Президента Петра Порошенка і секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова.

До слова, 24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва заочно визнав Януковича винним у державній зраді та пособництві у веденні агресивної війни, засудивши його до 13 років позбавлення волі.

Разом з тим суд не визнав доведеною провину екс-президента в посяганні на територіальну цілісність України. Янукович не брав участі у судовому процесі. Після втечі з України в лютому 2014 року він проживає в Росії.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ...

У п’ятницю, 26 липня, під час спільної пресконференції керівники МВС, Офісу Генерального прокурора, Нацполіції та СБУ повідомили про рез...

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 16 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 69 виб...

Сили оборони України безперервно ведуть бойові дії спрямовані на зрив наступальних планів агресора, знищуючи його особовий склад і війсь...

Від початку доби ворог активний майже по всій лінії бойового зіткнення. Концентрує зусилля наступальних дій на Курахівському і Покровськ...

X