Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Жахливе вбивство дитини у Харкові: матір взяли під варту на 2 місяці. ФОТО

На Харківщині взяли під варту 38-річну жительку селища Подвірки, яку підозрюють у жорстокому вбивстві 13-річної доньки, повідомляє "Укрінформ".

Ленінський райсуд Харкова арештував її на 60 діб без права внесення застави.

Як повідомляла "Магнолія-ТВ", трагедія розігралася напередодні. Вранці 30 квітня у Харкові поліція затримала жінку у  неадекватному стані. Вона бігала оголена по вулицям міста із пакетом, де була відрізана голова її 13-річної доньки. Згодом її брат повідомив , що знайшов обезголовлене тіло  своєї племінниці у будинку, де вони разом мешкали із сестрою.

У залі суду жінка знаходилася у простирадлі і вела себе досить агресивно. Свою провину заперечувала, кричала на правоохоронців, журналістів та на суддю, стверджуючи, що їй суддя - Бог, а не люди.

Вона називала доньку не Христиною, як треба, казала, що це Єва і що "незабаром буде Адамчик", що хтось забрав до себе душу її дитини, і що суд заставляє її прийняти нову віру.

Після цього жінку вивели із зали за неповагу до суду.

Рішення щодо запобіжного заходу обирали у присутності адвоката підозрюваної. Суд розглянув та задовольнив клопотання прокурора про обрання для жінки арешту на 60 діб як міру запобіжного заходу.

За словами слідчого Миколи Кривенка, жінка, ймовірно, заподіяла не менше 20 ударів ножем по голові та обличчю потерпілої.

"При цьому вона розуміла, що тілесні ушкодження завдали потерпілій великих страждань, від яких дівчина померла на місці", - сказав він.

За словами сусідів, які прийшли до суду, сім'ю знають давно, не бачили нічого дивного, Христина завжди була чисто одягнена, її матір напередодні бачили у магазині, її психічний стан був нормальний.

Жінці мають провести психіатричну експертизу. Попередньо поліція заявила, що вона була твереза і не знаходилася під впливом наркотиків. На обліку ні в поліції, ні в психлікарні не перебувала.

Як повідомив телеграм-канал «Харків NEWS», напередодні правоохонці доправили жінку у міську лікарню, там вона продовжувала вести себе агресивно і кричати на медиків.

Тим часом, як вдалося дізнатися «Комсомольскій правді» від сусідів, родина, в якій розігралася трагедія, хоч і нормальна, та не зовсім благополучна і не дуже комунікабельна, жили дуже бідно.

Сама підозрювана із багатодітної родини, батьки зловживали алкоголем і померли, одного брата вбили, інший пиячить. Батька загиблої дівчинки ніхто не знає, подейкують він у тюрмі.

Втім всі односельці стверджують, що вбиту дочку мати обожнювала, доглядала за нею і здавалася жінкою адекватною. Сусіди, які знають підозрювану давно розповіли, що з дитинства була схильна до агресії і хоча зрідка, але її проявляла.

За фактом вбивства дитини в поліції відкрили кримінальне провадження за п.2 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство малолітньої дитини) КК України.

Жінку затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їй загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Усі обставини встановлюються

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ситуація на фронті залишається напруженою. Противник, використовуючи перевагу в кількості особового складу, продовжує атакувати наші поз...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій облас...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

Уночі 18 травня 2024 року окупанти атакували 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із районів Приморсько-Ахтарськ та Курськ  – ...

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами ...

X